Förhandstitt Dragon Ball FighterZ

Dragon Ball FighterZ är ett fightingspel i 2D som nästan perfekt emulerar seriens episka strider. Man kan till och med spela som Krillin!

Det har kommit mycket Dragon Ball-spel de senaste åren. Vi har haft Dragon Ball Fusion och Xenoverse ett och två. Dessa spel har blandat action och äventyr samt vissa element av rollspel, men nu kommer ett renodlat fightingspel: Dragon Ball FighterZ. Ja Z sitter ihop med Fighter. Tradition dikterar att äkta fightingspel utspelar sig i två dimensioner, så det gör även denna, vilket fungerar alldeles utmärkt.

Boom! Den kommer kännas imorgon bitti.

Tiden med demot lämnade inte utrymme för att lära känna och nyttja alla funktioner och kontrafunktioner i Dragon Ball FighterZ, men av alla närvarande mätare och moves är det tydligt att spelet har ett komplext system för fans att sänka tänderna i. Dragon Balls klassiska “vanish” moves, när karaktärerna rör sig så otroligt snabbt att de inte syns, finns med och placerar kämpen bakom sin motståndare. Denna move är livsviktig eftersom de flesta kämpar har distansattacker av olika slag. Det går även att tag teama motståndaren i en kombinerad attack från dina kämpar på avbytarbänken. Dragon Ball FighterZ är snabbt och explosivt, med attacker som bär tyngd med sig.

Vad Dragon Ball FighterZ gör bäst i min mening är hur det emulerar känslan av animen. Karaktärerna både ser ut och rör sig som i den tecknade serien. Friezas moves är arroganta och överlägsna, Gokus är kraftfulla, Majin Buus flummiga. Scener och inramningen fullständigt skriker Dragon Ball. Autenticiteten är på många sätt högre än tidigare nämnda spel och är du en fan kommer du rida på känslan lika mycket som spelmekaniken.

A new challanger approaches?

Bland kämparna ser vi många bekanta ansikten, bland annat Krillins blanka huvud. Demot på Comic Con Stockholm erbjöd bara en handfull kämpar att välja mellan men releasen introducera en helt ny karaktär: Android 21. Inte mycket är känt om denna kvinnliga figur i rutig klänning annat än att hon har ett intellekt som matchar geniet Dr. Gero. Hennes frisyr är ikonisk och något som kommer utmana cosplayers. Det är oklart om hon blir en spelbar kämpe.

Dragon Ball FighterZ släpps i februari 2018 till Playstation 4, Xbox One samt PC.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.