Fotbollskupp i FIFA 20 till i kampen mot Covid-19

Tillsammans med några av Europas största fotbollsproffs kommer en spelare från AIK, respektive DIF, att göra upp i en live-streamad FIFA20-turnering som drar igång idag, den 15 april. Totalt är det 20 klubblag som gör upp i EA Sports FIFA 20 Stay and Play Cup.

Mellan den 15–19 april kommer AIK och Djurgårdens IF göra upp med storklubbar som Real Madrid, Liverpool, Chelsea, Man City och PSG. De 20 klubbarna sträcker sig över tio olika länder i en utslagsturnering, och det är klubbarna själva som bestämmer vilken av lagets fotbollsspelare som ska medverka. Med andra ord kommer två allsvenska profiler och några av Europas största fotbollsstjärnor att byta fotbollsskor mot handkontroll för att ta reda på vilket lag som är bäst på den digitala fotbollsplanen. Samtliga matcher kommer att streamas på EA SPORTS FIFA kanal på Twitch. Övriga nordiska klubbar som medverkar är Bröndby IF, FC Köpenhamn och HJK Helsingfors. Se fullständig lista över lag nedan, samt bifogat.

Turneringen är ett samarbete mellan EA, FIFA och totalt 20 klubbar från Europa. Som en del i turneringen EA Sports FIFA 20 Stay and Play Cup och initiativet Stay home, Play together kommer EA även att skänka $1 miljon USD till Global Giving’s Coronavirus Relief Fund i kampen mot C19.

Lagen som medverkar är följande:

AIK
Ajax
Atlético de Madrid
Borussia Dortmund
Bröndby IF
Chelsea
FC Köpenhamn
Djurgårdens IF
HJK Helsingfors
Liverpool
Manchester City
Olympique Lyonnais
Olympique de Marseille
Paris Saint-Germain
FC Porto
PSV Eindhoven
Real Madrid C.F.
AS Roma
Tottenham Hotspurs
Valencia CF

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.