Framtidens krig är snart här – Battlefield 2042 släpps i höst

Du kan förhandsboka Dices senaste redan nu.

I eftermiddags slog nyheten ner som en blixt. Electronic Arts och svenska DICE avslöjade att det släpps ett helt nytt Battlefield-spel och att releasen är redan nu i höst. Battlefield 2042 är tänkt att revolutionera den moderna sandbox-genren. 

Battlefield 2042 utspelar sig underförstått i en nära förestående framtid. Världen står på ruinens brant. Bristen på mat, energi och rent vatten har lett till flertalet länders totala kollaps, vilket skapat den största flyktingkrisen i historien. Bland alla dessa människor på flykt – eller så kallade Non-Patriate och NO-Pats – återfinns familjer, bönder, ingenjörer – och till och med soldater. Mitt i allt detta står USA och Ryssland, som dragit in världen i ett fullskaligt krig. Är någon förvånad?

I Battlefield 2042 tar du rollen som en “Specialist” – en helt ny typ av spelbar soldat i serien. Du får tillgång till ett stort utbud av, utrustning och fordon som ger dig alla möjligheter att hitta din personliga spelstil.

Spelet är det första i Battlefield-serien som släpps till den nya generationens konsoler. För dem med PC, PlayStation 5 och Xbox Series S/X bjuds det på strider med upp till 128 spelare samtidigt. Äldre konsoler får i stort samma spel, men något mindre fajter med upp till 64 stridande på en och samma gång. DICE har även valt att helt skippa single-player-kampanjen. Battlefield 2042 planerar att släppas den 22 oktober i år.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.