Framtidens krig är snart här – Battlefield 2042 släpps i höst

Du kan förhandsboka Dices senaste redan nu.

I eftermiddags slog nyheten ner som en blixt. Electronic Arts och svenska DICE avslöjade att det släpps ett helt nytt Battlefield-spel och att releasen är redan nu i höst. Battlefield 2042 är tänkt att revolutionera den moderna sandbox-genren. 

Battlefield 2042 utspelar sig underförstått i en nära förestående framtid. Världen står på ruinens brant. Bristen på mat, energi och rent vatten har lett till flertalet länders totala kollaps, vilket skapat den största flyktingkrisen i historien. Bland alla dessa människor på flykt – eller så kallade Non-Patriate och NO-Pats – återfinns familjer, bönder, ingenjörer – och till och med soldater. Mitt i allt detta står USA och Ryssland, som dragit in världen i ett fullskaligt krig. Är någon förvånad?

I Battlefield 2042 tar du rollen som en “Specialist” – en helt ny typ av spelbar soldat i serien. Du får tillgång till ett stort utbud av, utrustning och fordon som ger dig alla möjligheter att hitta din personliga spelstil.

Spelet är det första i Battlefield-serien som släpps till den nya generationens konsoler. För dem med PC, PlayStation 5 och Xbox Series S/X bjuds det på strider med upp till 128 spelare samtidigt. Äldre konsoler får i stort samma spel, men något mindre fajter med upp till 64 stridande på en och samma gång. DICE har även valt att helt skippa single-player-kampanjen. Battlefield 2042 planerar att släppas den 22 oktober i år.

0 Delningar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.