Artikeln är ett betalt samarbete:
Från Tennis for two till dagens gaming och slots 

Många kommer nog ihåg det första videospelet som kom till Sverige i form av Tennis for two som handlade om tennis där man spelade på en konsol för att skjuta bollen från racket till racket tillsammans med en motspelare. Andra minns glädjen av att kunna spela på en enarmad bandit, antingen på ett casino eller kanske på en finlandsbåt – att mata i sina mynt, dra i armen och vänta med spänning på att trissorna slutat snurra och förhoppningsvis stanna på en vinst. 

Idag är det vanligare att man spelar på nätet där det finns ett stort utbud av slots med ett högt RTP – return to player. Men det finns även avancerade videospel där man kan spela med flera än en deltagare och spelet går ut på mycket mer än att spela en boll i form av en prick mellan två racketar som endast bestod av två streck. Dagen spel anses mer att vara en gruppaktivitet där deltagarna kan interagera med varandra för att kunna slå det lag de eventuellt tävlar emot genom olika strategier och planer. 

Hur definieras gaming?

Om du inte vet vad gaming är så kan det förklaras genom att du spelar ett videospel – och att detta kan göras från olika enheter. Det vanligaste är att man använder en dator och spelar med en konsol när man spelar, men många väljer att spela på sin mobil då det ofta är enkelt och lättillgängligt. Konceptet gaming är omåttligt populärt och har växt enormt mycket under de senaste årtiondena, mycket beroende på att spelen blir allt mer verklighetstrogna och spännande. Tekniken går ständigt framåt och speciellt sen smartphones började komma på marknaden har gamingen vuxit explosionsartat med nya spännande funktioner såsom rörelsesensorer och möjligheten att spela tillsammans och kommunicera.

E-Sportens betydelse för gaming

Elektronisk sport eller e-sport har stor betydelse för att gaming blev känt för gemene man och då främst genom de turneringar som hålls via olika streaming-sidor eller YouTube – och möjligheten att betta på dessa. Det som tidigare ansågs vara ett spel för en liten grupp människor har nu blivit en aktivitet för allmänheten som ständigt ökar i popularitet. Några av de mest kända spelen är League of Legends, Counter-strike, Starcraft ll, Dota 2 och Fortnite.

Viktigt att tänka på

Tänk på att alltid sätta en spelbudget och hålla dig till den så att du inte spelar bort för mycket pengar när du ska spela på slots eller betta på gaming.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.