Fredrik ska spela dataspel i över 200km/h

Under november har Viagame letat efter en spelentusiast och en hårdvaruingenjör till det fartfyllda experimentet Shotgun Driver på Circuit de Catalunya i Barcelona. Nu har Fredrik Brolin fått jobbet som Shotgun Driver och Lars Liljegren har blivit utsedd till hårdvaruingenjör.

Den 6 december kommer Fredrik Brolin spänna fast sig i passagerarsätet i en Renault Mégane RS på prestigefulla Circuit de Catalunya i Barcelona. I förarsätet sitter Peter Ternström som till vardags rattar superbilar på banor runt om i världen. Tillsammans ska de köra banan i över 200km/h. Skillnaden är att medan Peters ratt styr bilen, rattar Fredrik en exakt likadan bil i spelet Shift 2.

Hur långt kan man ta en spelupplevelse? Det är frågan som ställs i det första av en serie experiment som genomförs av spelsajten Viagame. I experimentet kommer Fredrik Brolin från Haninge utanför Stockholm utsättas för samma g-krafter och fysiska påverkan som en riktig racerförare.  Fredrik tog sig vidare, i konkurrens med över hundra andra sökande, till en audition där han fick spela spelet framför en jury.

”Hjärtat slog i 100 när jag fick reda på att jag blivit utvald”, berättar Fredrik. ”Jag trodde inte det var sant när de ringde och berättade att jag fått jobbet.”

Fredrik ligger i hårdträning inför racet på Circuit de Catalunya. Varje dag spelar han banan ca 3-4 timmar för att lära sig minsta detalj. Han har även fått specifikationerna på den riktiga bilen och har ställt in bilen i spelet så den matchar verkligheten.

”Vi tyckte Fredrik hade en grym energi och var väldigt duktig på spelet. Det är kul att han antagit vår utmaning och vi ser fram emot att se honom in action på Circuit de Catalunya.” Säger Isabelle Ewert på Viagame.

Att bygga in en speldator i en racerbil

Lars Liljegren arbetar till vardags som provnadsingenjör på Scania där han delvis arbetar med att få hårdvara att passa in i lastbilar som ska utsättas för olika tester. Därför kände han direkt att han var perfekt lämpad för jobbet som Shotgun Drivers hårvaruingenjör.

”Mitt drömjobb har alltid varit att jobba för Mythbuster och när jag såg platsen som Shotgun Driver så tänkte jag att det är förmodligen det närmaste jag kan komma.” säger Lars. ”Det här projektet är en helt galen idé men jag älskar den!”

Shotgun Driver går av stapeln den 6 december på Circuit de Catalunya i Barcelona. Juryn som utsåg vem som skulle bli Shotgun Driver respektive hårdvaruingenjör bestod av Amandine Durey och Isabelle Ewert från Viagame samt Lion Martinez på EA.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.