Gameplay trailer utan något jävla gameplay – Assassin’s Creed Valhalla

Trailern saknar gameplay trots att den heter gameplay trailer, men ger å andra sidan en grafisk representation av vad vi kan förvänta oss av det visuella gällande Assassin's Creed Valhalla på Xbox Series X.
Representativt för Xbox Series X, men inte för gameplay.

I dag bjöd Inside Xbox oss på flera spelvisningar i trailerformat, däribland Ubisofts häftiga vikingasaga Assassin’s Creed Valhalla. Redan tidigare i veckan blev det känt att vi skulle få gameplay av spelet, men jag tror en del av oss blev besvikna av vad som faktiskt levererades.

Trailern i fråga är visserligen schysst, med en visuell återgivning som skall vara representativ för Xbox Series X. Men någon gameplay – det vill säga spelmekanik såg vi inte skymten av. Inget. Allt ser ut att vara ögonblick från filmsekvenser i spelet. Inget till min förståelse skulle kunna gå att utröna till eventuell spelmekanik. Noll.

I livesändningen gästade creative director Ashraf Ismail och berättade lite kort om spelet. Dessvärre var det inget utöver vad vi redan vet om spelet: att du spelar vikingen och klanledaren Eivor som skall bosätta sig och sitt folk i ett krigshärjat medeltida England. Toppen. Det är en tematisk beskrivning, inte spelmekanik.

Du kan läsa mer om vad Assassin’s Creed Valhalla är i vår detaljerade artikel från avtäckningen förra veckan.

Var är vår ”gameplay”?

I inget annat än vad jag bara kan anta vara en PR-kupp har Microsoft haft magen att utannonsera detta som en gameplay trailer. Det här är en vanlig trailer, helt befriad från spelmekaniska inslag som ger insikt i vad du som spelare faktiskt ska göra i det jävla spelet.

När någon säger gameplay innefattar det – då det till min uppfattning är ett begrepp alla är överens om – att spelhandlingar, interaktioner och funktioner på ett eller annat sätt visas upp eller beskrivs. Jag kan rabbla flera trailers som perfekt fångar spelmekaniska inslag i ett utannonserat spel. Korta klipp som utan något jidder gör det fullkomligt tydligt vad fan spelet går ut på.

Sea of Thieves (lustigt nog från Microsoft)

Sea of Thieves, Rare.

Ser ni någon skillnad från Valhalla trailern? Sea of Thieves visar vad spelet går ut på. På en minut hinner du förstå vad hela spelet går ut på – för tyvärr innehöll spelet inte mycket mer än så vid release. Men Valhalla visar inte ett jota i sin ”gameplay” trailer. Inget!

Det må vara taget direkt från spelet, men det är klippt och redigerat på ett sätt att all gameplay är borta. Cinemtic trailer hade varit en bättre beskrivning. Men eftersom Microsoft och Ubisoft ville att vartenda gamer och hens morsa skulle koppla upp sig till sändningen ljög alla fans rätt upp i ansiktet.

De ljög. 

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.