Gigapocalypse kommer i juni!

Retro-stiliserat kaiju-kaos!
En kaiju terroriserar stan i Gigapocalypse!

Minns du gamla goda Rampage och hur kul det var att rasera skyskrapor i 8bitars-grafik som ett stort monster? Jag minns, för jag spela det spelet som en galning hos en kompis när jag var sju. Det var otroligt beroendeframkallande och kul varenda gång man lyckades äta upp en av stackars stadsborna som bara hade en vanlig dag i sin New York-lägenhet.

Anledningen till att jag nämner Rampage är för att i år är det 2022 och det innebär som Varvat skrivit tidigare att det är officiellt kaiju-monstrens år! Hurra hurra!

Spendera mutation points för att få fler färdigheter och även ”husdjur”.

Ett av de många spel som kommer innehålla kaiju-inspirerade monster är Gigapocalypse! Det är ett spel där man ska ta hand de enorma bestarna Gigas och sen använda dem för att rasera städer. Väldigt enkelt koncept. Varje spelomgång ger spelaren ”mutation points” som de kan använda för att låsa upp färdigheter och annat gott som skins och små följeslagare.

När man tar hand om sina Gigas är det genom ett mini-spel som liknar tamagotchi. Varelserna har även egna hem som man kan dekorera med både coola och söta tillhörigheter.

Välj din favorit

Där är sammanlagt nio Gigas som man kan välja mellan och de är indelade i tre teman – förhistoriska Gigas, utomjordiska Gigas och mörka gudar (tänk H.P. Lovecraft).

Flera olika sorters Gigas och inte bara den typiska ”Grrr, jag är en stor ödla”-sorten att välja mellan.

Även städerna som man ska rasera har annorlunda teman – med allt från Vilda Västerns era till dagens moderna städer.

Releasedatumet är 2 juni och spelet planeras att släppas på Nintendo Switch, Xbox One och Playstation 4. Kolla in trailern här under och avgör om det är något som lockar i framtiden. Är man otålig kan man dessutom spela Steam-versionen redan nu. Annars så kommer det ju som sagt fler kaiju-spel som man kan se fram emot!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.