Gothenburg Games söker svenska e-sportens nästa stjärna

Nu går startskottet för jakten på Sveriges nästa stora e-sportstjärna. Gothenburg Games Esport Challenge drar igång söndagen den 31:a maj. Turneringen är öppen för alla oavsett erfarenhetsnivå, kön, eller ålder. Finalen avgörs i samband med Sveriges första spelfestival Gothenburg Games.

Gothenburg Games är en spelfestival för alla strömningar inom spelvärlden, från rollspel till det senaste inom e-sport. Evenemanget tar spel och spelare på allvar, och är en arena för att prova, fråga, visa, lära, briljera, och beundra – ett forum för att hylla och fortsätta att stimulera det svenska spelundret, med Göteborg som bas.

Gothenburg Games Esport Challenge startar den 31:a maj, och är uppdelad i sex månader med månadsfinaler där vinnarna går vidare till finalerna i Göteborg på Gothenburg Games på Svenska Mässan. Anmälan öppnar den 25:e maj, och aktuella speltitlar är CS:GO, Dota 2, och FIFA. I finalplatserna ingår resa och boende betalt i samband med LAN-finalen i Göteborg.

Detta får vinnarlagen:

  • CS:GO 15.000SEK, Dota 2 15.000SEK, FIFA 5.000SEK
  • Laget får uppbackning av Lemondogs (en av Sveriges största e-sportorganisationer som står bakom ett flertal olika e-sportevenemang runt om i Sverige)
  • Laget får spela på Dreamhack Summer 2016. Lemondogs och Gothenburg Games bekostar resa, boende, och datorplatser.
  • Laget coachas av tidigare e-sportstjärnan Delpan.

Mer information går att finna via antingen den officiella hemsidan, eller via deras Facebook-sida.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.