Gran Turismo 6 släpps till vintern

[youtube id=”VwKeYcoCa5I” width=”600″ height=”350″]

70 miljoner exemplar på 15 år. Det är facit för Gran Turismo-serien. Under 15-årsfirandet meddelade spelets skapare Kazunori Yamauchi att Gran Turismo 6 kommer att släppas till vintern.

Redan nu finns ganska mycket information att tillgå kring det nykomna spelet.

Det kommer att vara en ny spelmotor, som kommer att pressa gränserna för Playstation 3, enligt skaparna. En helt ny fysikmotor utlovas likaså, där ett samarbete med däcktillverkaren Yokohama Rubber och fjädrings-diton KW Automotive ska göra spelet än mer verklighetstroget.

Det kommer inte lida brist på bilar. 1 200 fordon, allt från historiska till de senaste racingbilarna, får en plats i spelet. Dessutom flertalet aerodynamiska delar och hjul. Fler bilar kommer att adderas till spelet.

Om du var nöjd med antalet banor i GT5 kommer du att vara ännu mer nöjd med antalet banor i GT6. 33 platser med 71 olika layouter utlovas till vinterns racingspel. Det är sju platser och 19 layouter mer än i föregångaren.

GT6 ska också vara anpassat för utökad anslutning till andra enheter, som smartphones och tablets, för ”ökade sociala funktioner” (läs: dela på Facebook?).

Är du mätt på GT6-nyheter nu? Ja, då kommer du bli ännu tröttare. Nissan och Sony vill nämligen berätta att GT Academy-tävlingen är tillbaka igen. För femte gången. Denna gång kommer onlinetävlingen att gå av stapeln i juni, med en demo av Gran Turismo 6.

Vad är GT Academy undrar du kanske då. Ja, svarar jag, det ska jag förklara.

GT Academy är en tävling som sedan 2008 har lockat dryga två miljoner spelare.

Vad kan man vinna då? undrar du kanske. Jo, en chans att bli en riktig racingförare för Nissan. Faktum är att en av de tidigare vinnarna är ”Nismo Athletes”, en person som tävlar på toppnivå för samma bilmärke.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel- och sportnörd ursprungligen från de djupa Dalslandsskogarna. Spel är avkoppling likväl som underhållning. En match (som ofta blir både två, tre och femton) på NHL eller Fifa är svårslaget.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.