Hundra Dagar Master System #8: World Class Leaderboard Golf

Glöm all det moderna golfspelets lyx!

Självfallet är det så att polygoner och tredimensionella miljöer gjort underverk för en sportgenre som golf inom spelvärlden. Det blir pinsamt uppenbart när man spelar ett golfspel på en 8-bitskonsol. World Class Leaderboard Golf släpptes dessutom redan 1991, hela åtta år innan ”casuals” som jag själv sögs in i genren genom Mario Golf på Nintendo 64.

Ja, jag är en av de där underliga människorna som finner golf rätt avkopplande, både som virtuell och fysisk spelare. Alltså, jag kan till och med rekommendera en golfanime som överträffar precis alla förväntningar du inte visste att du hade (Birdie Wing heter den; du kan tacka mig sen). Det sagt är World Class Leaderboard Golf snudd på ospelbart.

Titelskärmen hälsar dig med en rätt trallig melodi som nästan ger en hopp. Under gameplay är det dock nästan knäpptyst, sånär som på eventuella applåder eller kommentarer när du landar i bunkern eller vattenhinder. Alla siffror, grafer och indikatorer känns konstiga även för en van digital-golfspelare och gör ett rätt dåligt jobb att förklara sig själva. Manualen hjälper heller inte ett skvatt; jag vet fortfarande inte skillnaden på ett långt och ett kort slag, alltså vad det innebär eller vad som triggar det (slag från ruff/bunker/med Punch aktiverat?). Nej, det här är även med golfmått mätt en riktigt trist och långsam resa. De fyra olika banorna gör sitt för att variera miljön, men den största variationen är att de tar allt längre tid att ladda in ju senare bana du kör på.

Manualen behövs för att se hur långt varje klubba når. Den här guiden hjälper om du skulle sakna en sådan.

World Class Leaderboard Golf räknas i och för sig till simulatorgenren. Dess fulla titel lyder World Class Leader Board: Pro Golf Simulator, och de är ungefär samma sak på totalt 12 olika plattformar. Master System-utgåvan verkar inte ens vara den sämsta av dem, vilket är en skräll så stor som någon. Det här är ett spel du idag nog mest spelar av nyfikenhet, något slags sjuk nostalgi, eller när du förlorat ett vad. Jag ser framför mig fyra stackare (maximala antalet spelare här finns stöd för) som måste göra upp om vem som ger upp först i ren frustration.

Jag fick nästan bukt med det till slut. På svårighetsgraden nybörjare.

Jag vill minnas att World Class Leaderboard Golf kostade mig 50 kronor. Det är inte värt ett öre mer.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.