Hundra Dagar Master System #42: Gauntlet

INTE som hand i handske.

Gauntlet är grottkrälande när det är som bäst, typ. Det gör så klart sitt att det är soffsamarbete som brukar gälla i dem; tillsammans tar du och upp till tre polare upp kampen mot allehanda fantasydrägg iklädda rollerna som krigaren Tor, valkyrian Tyra, trollkarlen Merlin och/eller alven Questor. Det sagt är nog Master System-versionen bland de sämsta i gänget.

På Master System släpptes Gauntlet 1990, enbart i Europa och Sydamerika. Det konverterades av Tiertex Game Studios och är deras första Master System-spel. Medan jag inte kan klandra Gauntlet för sin stabilitet eller grafik, kan jag ändå säga att det märks. U.S. Gold-loggan skvallrar dessutom om att kvalitet kanske inte är ett kännetecken för produkten ifråga. Musik finns knappt alls – inte ens den ikoniska titelmelodin! Du kan åtminstone fortfarande spela med EN vän, men ni kommer garanterat aldrig nå slutet. Här finns 3 försök (manualen påstår 5, men har fel i det som så mycket annat) och noll sparpunkter. Sen är det GAME OVER och börja om från början.


Jag är sjukt besviken på Master System-Gauntlet. Det är säkert långt ifrån den kassaste portningen av spelet, men det är den sämsta versionen jag kört. Dessutom är Master System kapabel till så mycket bättre än det här. Prestandamässigt funkar det ju riktigt bra och Gauntlet är ett av få spel på konsolen där två spelare kan köra samtidigt. Det är för övrigt också ett av få spel med röster i, för Tiertex lyckades faktiskt återskapa ”Welcome” och de fyra spelkaraktärernas titlar. Jag känner bara till ett annat, men det återkommer vi till senare i artikelserien. ☺

En vacker dag ska jag köpa mig en Action Replay – en fancy fuskadapter som ändrar spelparametrar på programmeringsnivå – och så ska jag med oändligt antal liv ta mig genom samtliga 512 nivåer Gauntlet på Master System har att erbjuda (och stoltserar med på spelets baksida, som om någon skulle kunna ta sig dit utan fusk). Fram till dess är nog den största behållningen dock manualen, som kan vara den sämsta, slarvigaste översättningen i maskinens bibliotek.

Till och med en LongPlay-video nöjer sig vid nivå 24. Resterande 488 är ett mysterium!
0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.