Hundra Dagar Master System #98: Double Hawk

Double Hawk är en guilty pleasure spelifierad, komplett med en story som är urfjantig. 1990-talet är helt erövrat av våld och FN vet exakt vilken terrororganisation som ligger bakom. De skickar elitduon John Jackson och Jack Thomas. Varför inte bara gå hela stereotypen fram och kalla dem John Jackson och Jack Johnson? De ser ut som typ Vincent Price/Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone nog ändå.

Double Hawk: omslag.
Bildkälla: SMSPower.

Man lockas lätt att tro att Double Hawk ska vara ett springa-skjuta- eller ett ljuspistolsspel. Det är ingetdera, eftersom du bara kan styra din karaktär och ditt sikte. I essens alltså ett ljuspistolsspel utan ljudpistolen och med en extra rörelsevariabel i form av din spelkaraktär. Du rör siktet så fort du håller inne skjutknappen, vilket är en så jäkla skum grundläggande kontroll att det gör hela spelet svårgreppat. Här finns dock två svårighetsgrader, och jag är helt nöjd med att ha tagit mig förbi Easy på typ 10 continues (av vilka du tack och lov har oändligt!). Double Hawk har också stöd för samtida multiplayer, vilket jag önskar innerligt att jag hade kunnat utnyttja. Ensam är spelet nämligen rätt trist.

Double Hawk är för övrigt ett Europa-exklusivt spel – kanske ett av de första. Det HAR ett FM-soundtrack, men det måste patchas in för att fungera som avsett. Fast vem bryr sig egentligen? Här finns totalt tre spår på soundtracken som helhet; gameplay har bara ljudeffekter som sällskap. Och det är faktiskt inga vidare bra ljudeffekter till att börja med.

Bossarna är en av spelets höjdpunkter, men de är inga lätta affärer.
Bildkälla: SMSPower.

Utvecklarna Opera House är kanske inget hushållsnamn, men de ligger bakom flera riktigt bra spel som Bubble Ghost (på Game Boy), Midnight Resistance (på Genesis) och det sedan tidigare avhandlade Cloud Master. Jag tillfogar inte Double Hawk på den listan, men det är långt ifrån det sämsta jag spelat under den här artikelserien. Här finns kul att ha, men det kräver nog ett visst sinnelag och/eller en spelare två.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.