I morgon öppnar Red Bull och Inferno Online ny arena för e-sport

Red Bull och Inferno Online utökar sitt samarbete och öppnar den 5 februari upp Red Bull Gaming Sphere i Stockholm, en helt ny typ av arena för esportare och gamers som vill mer med sitt spelande.

Arenans fristående 280 kvadratmeter på Surbrunnsgatan 59 har anpassningsbara ytor och är sprängfylld med ny teknik. Det meddelas i ett pressmeddelande.

Förutom konsoler, speldatorer och skärmar med prestanda för krävande esport har lokalerna utrustats med modulärt ljus- och ljudsystem, professionell studioteknik för liveproduktioner och en 325 tum stor projektionsvägg.

– Vi har länge drömt om att öppna ett ställe som fyller tomrummet mellan spelande för nöjes skull och professionell esport. En plats där gamers, communities, esportlag, streamers och företag med koppling till gamingindustrin kan mötas, säger Mathias Engstrand, Expansion Director Esportal.

Café och plats för bootcamps

Med flexibel inredning och teknik kan Red Bull Gaming Sphere snabbt anpassas för olika ändamål som spelturneringar, workshops och företagsevent. Lokalerna har även en cafédel och en avskild yta anpassad för esportlag som vill hålla bootcamps. Vid behov av fler spelstationer kan arenan kopplas ihop med Inferno Onlines lokaler.

– Ambitionen är att Red Bull Gaming Sphere ska bli en naturlig knutpunkt för dem som vill utveckla sitt spelande. Såväl aspirerande som professionella spelare och lag, fortsätter Mathias Engstrand.

Red Bull Gaming Sphere kommer att hålla igång sju dagar i veckan med huvudsaklig m inriktning på bokade aktiviteter och evenemang. När lokalerna är lediga erbjuds även plats för skönt häng och spontant spelande. Då som en del av Inferno Onlines befintliga verksamhet med tidsbokning i mån av plats.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.