Idag slår Comic Con Stockholm upp portarna

Comic Con Stockholms firar 10 årsjubileum på Stockholmsmässan i helgen 3-5 november!

Idag slår Comic Con Stockholm upp portarna för besökare. Det är mässans tionde år sedan premiären i Sverige 2014. I samband med detta flyttar eventet till dubbelt så stora lokaler på Stockholmsmässan och arrangörerna förväntar sig rekordantal i både besökare och utställare. Även Kulturministern kommer på besök på öppningsdagen.

Comic Con har arrangerats sedan 2014 i Sverige och mässan har genom åren skapat en plattform och gemenskap för tiotusentals små och stora fans i Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. Eventet har lockat över 30 000 besökare till Kistamässan i Stockholm årligen, och de senaste åren har intresset för Comic Con ökat så pass lavinartat att de två senaste editionerna har varit helt slutsålda. I år med Stockholmsmässan som bas, kan antalet besökare utökar till mer än det dubbla.

– Årets event kommer bli det största vi gjort. Med mer än dubbelt så stor yta på Stockholmsmässan kan vi satsa mer på allt vi tidigare bara kunnat fantisera om, och vi längtar tills vi kan öppna dörrarna på fredag, säger Christian Kullman Nakamoto, Projektledare för Comic Con i Norden.

Intresset från både utställare och besökare för årets Comic Con Stockholm har aldrig varit större. Det kommer finnas över 110 utställare, däribland stora nöjesföretag såsom Nintendo, Asus, Warner Bros Discovery, Paramount, Funko och svenska spelstudion Starbreeze, och lördagsbiljetterna är redan helt slutsålda.

Hollywood-strejken ställer till det

Ett populärt inslag hos besökarna på Comic Con Stockholm är att träffa kända skådepelare. På årets event kommer besökare kunna träffa världskända skådespelaren Elijah Wood från Sagan om ringen-trilogin, skådespelarna Erin Moriarty och Karen Fukuhara från serien The Boys och Stephen Amell som spelat huvudrollen i populära TV-serien The Arrow. Den pågående strejken bland skådespelare i Hollywood påverkar dock det populära Q&A-segmentet där besökare kan ställa frågor till sina idoler. I år får nämligen inga frågor ställas om filmer eller serier som skådespelarna medverkar i. Istället uppmanas besökarna att ställa frågor om allmänna ämnen kring deras liv och arbete som skådespelare.

Svenska stjärnor på Comic Con

Utöver världsstjärnorna kommer svenska humortrion IJustWantToBeCool och favoriterna Yumi & Tomu till Comic Con för att träffa sina fans. Även internationellt erkända serietecknare och författare så som Daniel Acuña, Cully Hamner, Torunn Grønbekk och många fler gästar Comic Con hela helgen.

Kommer du att vara på plats?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.