Sverok startar fond för unga gamers

Spelkulturförbundet Sverok jobbar för en tryggare spelvärld för barn och unga. Därför lanserar förbundet nu fonden “Game Guardian”, som ska skapa fler säkra och inkluderande platser för unga spelare.

– Vi ser ett stort behov av trygga mötesplatser för barn som spelar. Kunskapen och engagemanget finns bland våra föreningar ute i landet, men resurserna saknas. Därför introducerar vi fonden Game Guardian, där spelföreningar kan söka ekonomiskt stöd för att skapa trygga spelaktiviteter, säger Max Horttanainen, förbundsordförande Sverok.

Ungdomar från Sveroks drygt 2000 föreningar kommer att kunna söka pengar från fonden för att skapa säkra spelplatser och inkluderande aktiviteter. Med satsningen hoppas Sverok kunna stötta spelare som vill göra skillnad och på sikt främja en tryggare spelvärld för alla. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

– Vi tror på kraften i spelkulturen och dess positiva inverkan på unga människors liv. Det är en kultur som förtjänar att stöttas och uppmärksammas. Nu är det dags att ge spelarna de resurser de behöver för att stärka den, säger Max.

För att hylla spelkulturen och uppmärksamma fonden arrangerar Sverok en livesänd spelkulturgala den 11 november. Då ska även spelentusiaster prisas för sina insatser inom svensk spelkultur.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.