Ikväll anordnar Cafe&Co spelevent för tjejer

Nästan hälften av alla spelintresserade i Sverige är kvinnor, men det finns få platser där de kan synas och diskutera sitt intresse utan att bli granskade utifrån att de är just det – kvinnor. Så skriver Activision i ett pressmeddelande.

Därför ordnar co-working caféet Café&Co nu mingelkvällar för spelintresserade kvinnor tillsammans med DJ:n och gamingprofilen Melika “Duvetinte” Zakariae. Det blir ett tillfälle för kvinnliga och nyfikna spelare att mötas och bygga nätverk inom spelvärlden.

– När det görs någonting för tjejer i spelvärlden, då är det oftast fokus på gulliga “tjejspel”. Vad är det för trams!? Tjejer är som alla andra, en del gillar bilspel, en del strategispel och andra gillar action som jag själv, säger Melika Zakariae.

Första träffen är ikväll, 24 februari på Café&Co, Hornsgatan 47 i Stockholm, kl.17.30-21.00.

Activision sponsrar eventet, för att visa sitt stöd till initiativet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.