The Inpatient skrämmer slag på dig i VR

Det svenskutvecklande, psykologiska skräckspelet The Inpatient är ute nu till PlayStation VR. I klassiskt skräckmanér varknar du upp i ett mentalsjukhus med svåra minnesluckor. Spelet är utvecklat av den svenska spelstudion Supermassive Games och utspelar sig 60 år innan deras succé från 2015, Until Dawn.

Under dagtid genomgår du undersökningar av mentalsjukhusets karismatiska ägare Jefferson Bragg, men på nätterna fylls byggnadens korridorer med skräck och terror, skiver Sony i ett pressmeddelande.

Supermassive Games har implementerat en rad nya teknologier i VR-spelet för att skapa en så intensiv och autentisk upplevelse som möjligt. Genom precisa och subtila vibrationer från PS Move-kontrollerna är det möjligt att svepa dina virtuella fingrar längs med väggarna som om de vore dina egna.

Spelet använder också 3D-stereoljud, vilket innebär att ljudeffekterna hela tiden anpassas beroende på var spelaren befinner sig – oavsett om ljudet är på riktigt eller i din mardrömslika fantasi. Det är även möjligt att använda din egen röst för att styra dialogen i spelet.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.