Inplastat Super Mario Bros. auktionerades ut för rekordbelopp

Och det står inte SCN på det.

Ett inplastat, graderat exemplar av Super Mario Bros. såldes nyligen på auktion för slutsumman 100 150 dollar. Det var flera köpare från olika intresseorganisationer som gjorde gemensam sak för att bjuda hem klenoden. Bland andra Jim Halperin (grundare av Heritage Auctions), Zac Gieg (ägare av Just Press Play Video Games) och Rich Lecce (storsamlare av bland annat mynt och videospel) var med i vinnarskaran.

Den främsta anledningen till att slutsumman blev så hög – första gången ett videospelsrelaterat objekt uppnått sexsiffriga slutsummor på auktion – är att det rör sig om den första amerikanska tryckningen av spelet. Denna utgåva var en del av en marknadstest och utkom bara i New York och Los Angeles mellan 1985 och 1986. Efter denna marknadstest hann ytterligare tio nytryckningar göras under NES:ens tid på butikshyllorna.

Det auktionerade exemplaret är både inplastat och graderat av Wata Games till 9,4 (nästan mint condition) och ”sigilmärkningen” (hur intakt plasten är) A++. Gieg, en av budvinnarna, jämför det med att hitta den hett eftertraktade Action Comics #1, Stålmannens debuttidning.

Heritage Auctions tycks ha den huvudsakliga vårdnaden om spelet och säger att det mycket väl kan dyka upp på husets auktioner i framtiden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.