Gömd spelskatt hittad på övergivet fartyg

Hur skulle det kännas om du fick upptäcka en drös med gamla ovärderliga spel på ett udda ställe? Den känsan fick retroälskaren Oliver Moazzezi uppleva när han fick tips om ett fynd på ett övergivet spökskepp i Wales av några äventyrare. Tillsammans med ett gäng likasinnade hittades ett antal gamla arkadspel från 1980-talet på skeppets nedre lastutrymme.

Spelen var i blandat skick men fick flyttas ut snabbt på grund av en vattenläcka som ytterligare riskerade apparaternas hälsa. Förmodligen var tanken att spelen skulle användas i underhållningssyfte på skeppet under dess glansdagar, något som aldrig blev av. Nu står spelen på reparation hos entusiaster över hela Europa medan skeppet fortsätter rosta i sin vattengrav.

Tack till Aftonbladet för denna ovanliga nyhet.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.