Intryck: Monster Hunter World: Iceborne

Mitt i sommaren klädde vi på oss vinterpälsen för att dräpa hajar i snön. Monster Hunter World: Iceborne är mer av det goda, utan onödigt underhudsfett.
Guardian Armor är gratis för alla spelare, även de med basspelet.

Jag trodde jag hade fått nog av monsterjakt, men Iceborne får mig att vilja dra ut i naturen och spåra jättelika fantasidinosarier – genom att skrapa ihop slem och slicka på fotspår. Monster Hunter World: Iceborne tillför ett nytt klimat till succéspelet där spännande monster lever. I september trär vi på oss snöskorna för att dräpa bossar.

På Gamescom 2019 fick vi prova på några få uppdrag på den nya jaktmarken Hoarfrost i Iceborne, ett uråldrigt, sibiriskt område, och prova att jaga några av de nya monstren i Iceborne. Vad som ommedelbart slog mig när jag klampar ut i snön med min lojala palico är hur stämningsfullt området är. Ljus och effekter tillsammans med bakgrundsljud fick det att kittla i nacken på mig, ungefär som när en ihärdig kall vintervind smeker dig. I samma stund hänför snöfysiken mig och lämnar tydliga spår där jag plöjer fram. Det tar tyvärr mig fem minuter för att bli såld på Iceborn.

Mer monster

Under demot får jag möjlighet att testa mina jägartekniker mot tre nya monster: Banbaro, Beotodus och den uråldriga draken Velkhana. Totalt innehåller Iceborne tolv nya. Var och en av dessa nya vidunder ger mig fjärilar i magen och väcker samma git-guud-ambition i mig som From Softwares bossar. Capcom sänker inte ribban med Iceborne, utan ger oss mer av det goda.

När striden är som mest episk sliter Banbaro ner ett snötäckt träd och lyfter upp stocken med sina jättelika horn och använder det för att ploga omkull mig. Mitt i kaoset hoppar en enorm, fjälltäckt haj upp ur snön och hugger tag i den skadade Banbaron och drar ner den i snön så att jag kan avsluta den. Men där gör jag ett gravt misstag, då båda monster bestämmer sig för att anfalla mig. Min katt kan inte rädda mig och jag får bita i snön, så att säga.

Demot destillerar Monster Hunter World och presenterar en sammanfattning som ger intrycket av att Iceborne är mer av det goda.

Snöyra

Iceborne introducerar ett nytt överlevnadssystem spelare måste anpassa sig efter: köld. För att värja sig mot kylan behöver spelare hitta sätt att värma sig. Varma drycket (och förmodligen maträtter och föremål) håller spelarkaraktären varm, men diverse snöattacker kan överskrida den effekten och frysa ner din jägare.

Många områden är dessutom täckta av förrädiskt djup snö och där vill du inte strida. I omvänd ordning söker sig monster som Beotodus till djup snö där den kan rulla runt och bilda ett lager skyddande is över kroppen som du behöver slå sönder innan du kan komma åt köttet så att säga. Är du smart styr du striden till områden där monstret inte kan dra nytta av miljön.

Isglass

Monster Hunter World: Iceborne lämnar efter 30 minuter ett gott intryck. Det är vackert, stäningsfullt, har spännande monster att spåra och introducerar ny mekanik. Dessutom vidarutvecklar den storyn med ett nytt kapitel för expeditionen, har en ny by för spelare att bygga vapen och rustningar i och har söta, interaktiva djur att leka med. Flera små förbättringar till spelets sociala aspekter tillkommer också med Iceborne som du kan läsa mer om här.

Sammantaget anser jag att Iceborne är som en isglass på en varm sommardag – kall, söt och släcker törsten. I det här fallet törsten efter loot.

Monster Hunter World: Iceborne släpps den 6 september till Playstation 4, Xbox One och PC.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.