Julspecial: bisarra incidenter i spelbranschen

Incidenter i spelbranschen händer med jämna mellanrum, men vissa av dem är så pinsamma att de aldrig glöms bort. Vi på Varvat glömmer aldrig och här är några av de största pinsamheterna industrin bjudit på genom åren.

Myrsimulatorn som konkade

Tänk dig att du är en ambitiös gamer som vill satsa på en intressant spelidé. Du och dina kompisar samlar ihop pengar via en insamlingssajt och berättar hur grym satsningen kommer bli. Ett bolag registreras och startas upp. En dag upptäcker du att studions bankkonto är tömt. Av dina kompisar. Som brände cashen på något helt annat än vad du tänkt dig – helt lagligt, utan din vetskap. Den incidenten hände Eric.

Vintern 2016 meddelade programmeraren Eric Tereshinski att hans pågående arbete med Ant Simulator skulle avslutas omgående. Orsaken var att kollegorna hade spenderat stålarna på ”sprit, restaurangnotor, krogbesök och strippor”. En stämning var helt otänkbar med hänvisning till rättegångens kostnad och insamlingssumman. Med sådana vänner behöver man inga fiender.

Nintendo köper två porrfilmer

I maj 1993 släpptes The Super Mario Bros. på vita duken. I den här fiktiva världen jagade Bob Hoskins och John Leguizamo rätt på sin kära prinsessa, vars kungarike blivit ”stulet” av den onde Kung Koopa. Filmen blev en totalflopp, kantad av en rad personalbyten, förseningar och misslyckanden under inspelningen. Hoskins lär ha ångrat sin medverkan så till den milda grad att han ser den som ett av de största misstagen i sin filmkarriär.

Porrindustrin var däremot pigga att slå mynt av den fetlagde rörmokaren. Samma år släpptes parodirullarna Super Hornio Brothers 1 & 2 som regisserades av den amerikanske porrveteranen Buck Adams. Porrskådisen Ron Jeremy fick den stora äran att gestalta Mario och hans ”ståndaktiga” bravader i svampriket.

Nintendos amerikanska avdelning var inte alls på samma humör och tog genast åtgärder för att stoppa spektaklet. Lösningen blev att köpa upp rättigheterna till de båda filmerna och bränna upp allt i närmaste masugn. Än idag vägrar bolaget kommentera händelsen. På Youtube finns (rumsrena) delar av filmen utlagda för den som är intresserad att beskåda produktionen.

FöregåendeSida 3 av 3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.