Klipp gräsmattan med motorsåg – snart kan du spela Doom på din Automower

Husqvarna skriver i ett pressmeddelande att de gör kultspelet och originalet från 1993 – DOOM – tillgängligt på sina robotgräsklippare i vår. Den globala uppdateringen sker efter att Husqvarna under DreamHack Winter anordnade det första multiplayer-mästerskapet någonsin på en enhet som inte är avsedd för gaming.

Mellan april och september i år kommer DOOM från 1993 att släppas som en kostnadsfri uppdatering för alla som äger en robotgräsklippare från Husqvarnas Automower NERA-serie. Det innebär att omkring 30 000 användare världen över kommer få möjligheten att spela spelet på sin robotgräsklippare.

– Originalteamet på id Software kan stoltsera med att de är några av de bästa utvecklarna någonsin. Det de skapade 1993 var i världsklass och satte standarden för många av dagens bästa spel. Det här är “One hell of an update”, och med det vill vi uppmärksamma den pionjäranda som är så karaktäristisk för ingenjörerna här på Husqvarna, och samtidigt hylla skaparna av DOOM, säger Björn Mannefred, Robotics Software Engineer på Husqvarna.

DOOM spelas med hjälp av robotgräsklipparens inbyggda display och kontroller. Spelaren svänger med kontrollratten, rör sig framåt genom att trycka på START-knappen medan STOP-knappen används för att strafe:a och öppna dörrar. För att skjuta trycker spelaren på kontrollratten. Sa någon LAWN PARTY?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.