Kollektivet lagar Phantasy Star Online 2 på PC snabbare än Microsoft och Sega

Stor eloge till alla fans och personerna på Arks-Layer som genom en modifierad launcher fått Phantasy Star Online 2 att fungera för väldigt många.

Förra veckan skrev jag frustrerat hur Microsoft Store satt käppar i hjulen på releasen av Phantasy Star Online 2 på PC. Bortsett från Xbox One finns det inget annat alternativ utöver Microsoft Store om du är sugen på att testa det populära japanska onlinerollspelet. Fans som länge sett fram emot att återförenas med den omtyckta men otillgängliga spelserien blev minst sagt besvikna.

I det efterföljande kaoset spreds en massa information, tips och guider på hur spelare kunde kringgå problemen med Microsoft Store. Den bästa är troligtvis megalistan på Reddit. Men en del information ute på nätet är missledande eller fel och kan orsaka stora problem för de som börja pilla under huven på Windows. Lyckligtvis kom ugonna100 ut med en informativ text ganska snabbt. Läs den förresten!

I helgen kom räddningen för många spelare. När Arks-Layer (en fristående grupp) uppdaterade sin modifierade launcher PSO2 Tweaker för Phantasy Star Online 2 – som tidigare låtit gamers i väst att spela den japanska versionen av spelet. I en otroligt lättförstådd guide handleder de dig till en installation av Phantasy Star Online 2 som faktiskt fungerar för de flesta.

Om du verkligen vill komma in i Phantasy Star Online 2 på PC kan jag rekommendera dem, även om de avsäger sig allt ansvar när du använder deras launcher.

Det officiella uttalandet

Vi som haft ett öga på spelets officiella twitterkonto har haft anledning att hytta med näven (något som de negativa betygen på Windows Store reflekterar). Deras kommunikation är bristande och saknar dagliga uppdateringar, även bara för att försäkra fans att de jobbar på saken. Att de tog dem två dagar att bekräfta problematiken är en total fail! PSO2NA säger sig dock arbeta hård på att lösa problemen med installation och inloggningsrättigheter och arbetar nära Microsoft för att få bukt på situationen.

Dessvärre finns det ingen tidsram för när felen är lösta.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.