Microsoft Store är bajs och sabbar potentialen för Phantasy Star Online 2

Phantasy Star Online 2 har varit ute på PC i två dagar nu, men fortfarande är en stor skara spelare utlåsta från spelet på grund av värdelösa Microsoft Store.

Releasen av Phantasy Star Online 2 på PC är ett skrattretande misslyckande. Trots att en stor del spelare kommer in i spelet och kan åtnjuta den västerländska releasen av det snart åtta år gamla japanska onlinerollspelet – sliter många fans håret av sig i frustration. Anledningen är Microsoft Store.

Oh, really? Ska vi vara förvånade? Kanske inte. Det är av god anledning jag undvikit Microsoft Store. Trots det har jag spenderat 18 timmar på att försöka felsöka och komma förbi alla hinder Phantasty Star Online 2 står inför. Helt ärligt vill jag aldrig ha med butiken att göra igen. Fans och internetänglar har på olika sätt försökt hjälpa frustrerade gamers genom att sammanställa lösningar och installationsguider. Se bara den här PSO2 Mega Bugfix-inlägget DozyVan sammanställt. Ska detta vara nödvändigt 2020?

Twitter meddelar man att utvecklarna jobbar på att lösa problemet – vilket är bra. Men faktum kvarstår att Phantasy Star Online 2 har en hängsnara runt halsen just nu. Och det är en hängsnara Sega skrivit kontrakt för.

Hopplöshet

Efter många bortkastade timmar med att försöka fixa installationen och få tillgång till spelet känner jag bara hopplöshet. Det känns som att jag gjort allt, inklusive åtgärder jag inte visste existerade. Jag som konsument ska inte behöva hacka min egen dator för att få tillgång till filer på MIN dator.

Eldsjälar som Ginger Prime och många andra skiner ett ljus i tunneln, men jag undrar om jag inte bara ska ge upp på Phantasy Star Online 2. Ingen recension, inga artiklar, nada!

Ginger Pime, på Youtube.

Förutom att spelet bara finns tillgängligt i den amerikanska regionen, är nedladdningen tungt belastad av buggar och felmeddelanden. Du får inte bestämma var du ska installera spelet och du kan inte heller avinstallera spelet från butiken när spelet blir korrupt, utan måste in och gräva i inställningar bland alla dina tusen applikationer för att kunna avinstallera skiten. Inte nog med det, Microsoft Store spara flera GB av filer även efter du tagit bort det trasiga spelet. Så försöker du flera gånger som jag (och som är en rekommenderad åtgärd), kan du lätt fylla hårddisken med skit! Skit som Microsoft gömmer i en dold mapp som du inte har tillgång till!

Ja!

Och lyckas du mot förmodan ladda ner den 11 GB stora installationsfilen kraschar du in i flera rättighetsbarriärer och nya buggar som förhindrar spelet från att uppdatera sig själv. Releasen på Microsoft Store är så jävla trasigt att det hade varit lättare att flyga en konservburk till månen. Så håll dig borta från Phantasy Star Online 2 på PC!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.