Kommande Mumin-spelet är ett ljuvligt nordiskt samarbete

Snufkin: Memory of Moominvalley är ett kommande spel i Mumin-världen som kommer att fokusera på Snusmumriken (Snufkin på engelska) och hans eskapader i densamma. Spelet kombinerar musikaliska element med en öppen värld-design. Tillsammans med pussel och smygpartier som alla verkar fortgå i ett väldigt ledigt tempo verkar det som att Snufkin kommer att bli en riktigt helylle upplevelse när det det kommer.

På Tokyo Game Show som går av stapeln till helgen kommer vi med stor sannolikhet att få mer information om Snufkin: Memory of Moominvalley. Det kommer nämligen att finnas tillgängligt på spelgolvet för de som ska dit. Förhoppningsvis innebär det ett släppdatum mer specifikt än 2023 och en bekräftelse på vilka plattformar som får det. Den enda hittills bekräftade är PC (via Steam) och ett diffust ”console”.

Mumin-karaktärerna är skapade av den folkkära finlandssvenskan Tove Jansson. Snufkin: Melody of Moominvalley utvecklas av den norska studion Hyper Games och släpps av den svenska utgivaren Raw Fury. Det är med andra ord en nordisk treenighet som kommer att bringa liv till dessa kära karaktärer och uppskattade värld. Jag hoppas bara de haft vett att utelämna Morran. Vi behöver inte fler skräckspel.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.