Nintendo Direct september 2022 – en sammanfattning

Med kort varsel dök den upp, den första Nintendo Direct sedan februari i år. Fyrtio minuter av godsaker serverades under eftermiddagen. Här följer en sammanfattning av det hela. Vi börjar med de nya och större bitarna och betar oss neråt.

Zelda: Tears of the Kingdom

Nästa tokhajpade spel i Zelda-serien har nu en titel och ett datum. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom släpps den 12 maj 2023. Och mer än så behöver vi kanske egentligen inte, men det fick vi. En lite retsam glimt från spelets områden och ett par små scener väntade os i slutet av dagens Direct, och får nog utan tvekan sägas vara dagens största utannonsering. Nu får vi bara hoppas datumet håller.

Fire Emblem Engage

Ett Fire emblem-spel till N-gage? Nej, men ett nytt spel i huvudserien Fire Emblem. Likt Fire Emblem Heroes verkar åkallande av tidigare hjältar från spelseriens historia (så kallade Emblem) vara en del av mekaniken. I trailern syns Marth (så klart), Sigurd och Lyn, bland flera andra. Annars är det turbaserad strategi som står på menyn när Fire Emblem Engage kommer ut – redan den 20 januari nästa år. Spelet släpps både fysiskt och digitalt, med en samlarutgåva kallad Divine Edition.

Pikmin 4

Shigeru Miyamoto tog teverutan för att prata lite om kommande Mario-filmen, Super Nintendo Land på Universal Studios samt mobilspelet Pikmin Bloom. Han avslutade dock med att presentera något vi väntat på länge: Pikmin 4. Vi fick inte veta mycket mer om det än att kameraperspektivet nu är lite närmre själva Pikminerna och att kontrollschemat skräddarsytts ordentligt för Switchen. Pikmin 4 släpps någon gång nästa år.

Octopath Traveler II

En fullstor uppföljare på 2018 års Octopath Traveler blev utannonserat under dagens Nintendo Direct. Det är ett helt nytt spel med helt nya karaktärer, som inte bejakar vare sig originalet eller mobilexklusiva Champions of the Continent, och helt nya resor i landet Solistia. En ny dag-natt-cykel som påverkar karaktärernas val(möjligheter) kommer att vara en del av spelet.

Förutom detta tycks Octopath Traveler II tackla ett av föregångarens största klagomål, och faktiskt låta karaktärernas berättelser flätas samman och deras huvudkaraktärer interagera direkt med varandra.

Släppdatumet är den 24 februari nästa år. Det återstår att se om vi får en fläskig begränsad utgåva till dess också.

Fitness Boxing: Fist of the North Star

En korsning av spelserier jag vågar påstå att de flesta inte förväntade sig. Fist of the North Star är en extremt välrenommerad manga- och animeserie som på senare år fått uppsving i spelindustrin, senast i arkadhallen, men kanske mest välkänt år 2018 med PS4-spelet Fist of the North Star: Lost Paradise.

Fitness Boxing: Fist of the North Star låter dig träna med Ken och andra karaktärer i flera olika spellägen, varav en del kryddas med innehåll från källmaterialet. Spelet släpps i mars nästa år.

Fae Farm

Ett av många spel i agronomsimulatorgenren som det tycks rå inflation inom. Fae Farm är dock även ett actionspel av hacka-slå-typen och kommer att ha stöd för upp till fyra spelare. Tillsammans med en årstidskalender och möblerbara tillhåll så verkar Fae Farm kombinera Animal Crossing, Stardew Valley och Diablo, om än bara brottstycken av dessa. Spelet släpps till våren 2023 och blir exklusivt till Switch.

Oddballers

Ett spökbollsspel från Ubisoft. Eller är det snarare killerboll? Oavsett vad din gymnastiklärare kallade det så är det här ett partyspel om att kasta saker på sina motståndare (eller tillfälliga allierade, blink blink). OddBallers kommer att ha multiplayer både i soffan och online för upp till sex samtida spelare. Förutom till Switch så släpps OddBallers på alla relevanta plattformar och Google Stadia(!), någon gång under nästa år.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake

Plattformande i 3D med flera världar att utforska. Det är en formel beprövad så sent som 2020 då vi fick remaken av SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom. Här rör det sig dock om ett helt nytt spel, och det ska komma redan i år. SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake släpps även till PC, PlayStation 4 och Xbox One, men har inget specificerat datum ännu.

Front Mission 1st Remake

Vi har ett datum och en tidsram för kommande Front Mission 1st Remake och dess uppföljare Front Mission 2 Remake – och ett officiellt utannonserande av Front Mission 3 Remake. Det första spelet dyker upp på eShopen i november, tvåan under 2023 och trean saknar närmre bestämning.

Kirby’s Return to DreamLand Deluxe

En remake av Wii-spelet Kirby’s Adventure Wii, på andra sidan Atlanten kallat Kirby’s Return to DreamLand, är på väg till Nintendo Switch. Det landar den 24 februari nästa år och innehåller förutom en rätt omfattande grafisk omarbetning även en hel del nytt i sin multiplayer. Fler minispel och bataljer utlovas.

Story of Seasons: A Wonderful Life

En remake av Gamecube-spelet med samma undertitel (och seriens gamla övertitel: Harvest Moon). Förutom en omarbetad grafik ska spelet innehålla lite förändringar i spelmekaniken. Mer än så lär vi få reda på när släppet närmar sig, och det blir till sommaren 2023.

Theatrhythm Final Bar Line

Rytmspelserien Theatrhythm från Nintendo 3DS får ett uppsving på Nintendo Switch. Final Bar Line kommer dessutom att få innehåll från andra stora Square Enix-serier, bland andra SaGa, NieR och Octopath Traveler. Totalt handlar det om 385 låtar från start, med flertalet extra i kommande nedlanddningspaket. Du kan spela dessa tillsammans med en vän i samarbetsläge, eller tävlingsinritkat mot upp till tre andra spelare över internet.

Nintendo Direct september 2022: Theatrhythm DLC.

Theatrhythm Final Bar Line släpps den 16 februari 2023.

Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key

Den tredje delen i Atelier Ryza-serien kommer till Nintendo Switch den 24 februari och utlovar en öppen värld med turbaserade strider och 11 hjältar att ta med dig på resan.

Harvestella

Harvestella presenterades under en tidigare Nintendo Partner Showcase, men visades nu upp mer ordentligt. Släppdatumet är nu fastställt till den 4 november.

Rain Code

Spike Chunsoft spinner mysterier i detta äventyrsspel som säger sig inspireras av självaste Tim Burton. I en stad som befinner sig i konstant regn blir det upp till dig och dina excentriska animeprotagonister att försöka lösa gåtorna som hopar sig under neonljusen. Rain Code släpps under våren nästa år och kommer förutom på Nintendo Switch även till PC.

Resident Evil Cloud

Följande Resident Evil-spel får release i form av strömmade molnversioner till Nintendo Switch:

  • Resident Evil Remake 2
  • Resident Evil Remake 3
  • Resident Evil Village

Släppdatumen är inte helt fastställda ännu, men Village lär ankomma innan nedladdningspaketet dyker upp den 2 december.

Kommande

Ett flertal spel fick sina datum bekräftade, fastställda eller upprepade under presentationen. Här följer dessa i kronologisk släppordning.

TitelDatum
Various DaylifeUte nu
Radiant SilvergunUte nu
Fall Guys – Season 215 september
Tunic27 september
Life is Strange: Arcadia Bay Collection27 september
Mario + Rabbids Spark of Hope20 oktober
Bayonetta 328 oktober
Factorio28 oktober
It Takes Two4 november
Sifu8 november
Just Dance 202322 november
Crisis Core Final Fantasy VII Reunion13 december
Romancing SaGa -Ministrel Song- Remastered1 december
LEGO BricktalesHösten
Disney Speedstorm2022
Project Zero: Mask of the Lunar Eclipse2023
Ib2023
Rune Factory 3 Special2023
Endless Dungeon2023
Tales of Symphonia Remastered2023
Rune Factory (otitulerat projekt)TBA

Nintendo Switch Online

Totalt fick vi nio nya spel bekräftade till Nintendo 64 på Nintendo Switch Online. Dessa var Pilotwings 64, Mario Party 2 och Mario Party 3 som blir tillgängliga i år. Övriga, som dröjer till 2023, är Mario Party, Pokémon Stadium, Pokémon Stadium 2, 1080° Snowboarding, Excitebike 64 samt den stora nyheten: Goldeneye 007 – med online multiplayer.

Uppdateringar

Mario Strikers: Battle League Football får sin andra gratisuppdatering senare denna månad. Den kommer att låta oss spela som Pauline och/eller Diddy samt ge oss en ny typ av bana.

Splatoon 3 får sin första Splatfest sedan släppet. Temat är ”Vad skulle du ta med dig till en öde ö?”, innebär en 3lagsindelning och håller på mellan 23 och 25 september.

Den 13 oktober släpps andra vågen DLC till Xenoblade Chronicles 3. Den innehåller en ny hjälte, den mekaniska Ino, samt utmaningsstrider som kan ge dig speciella belöningar.

Till jul kommer våg tre av Mario Kart 8 Deluxe Booster Course. Vi fick se två nya banor: Merry Mountain (från Tour) och Peach Gardens (från DS).

Till jul kommer också en gratisnedladdning till Nintendo Switch Sports. Den kommer att låta dig spela golf på 21 banor från Wii-spelen med upp till sju andra spelare online eller lokalt. Det inkluderar ett överlevnadsläge där det gäller att få färst antal slag för att hålla sig kvar i spelet.


Och det var det hela för septembers Nintendo Direct. En rätt rak affär utan några omvälvande överraskningar. Själv är jag extremt nöjd med ett nytt Fire Emblem (även om jag knappt hinner spela de som redan finns) och en ordentlig uppföljare på Octopath Traveler. Ett datum på Zelda var ju inte helt illa heller, eller hur?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.