Kritiker: Russofobi präglar Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare mottog fin kritik för den nya approachen sedan lanseringen i fredags. Men spelet har även väckt kontrovers för valet att porträttera den ryska armén som skurkar i handlingen. I Ryssland har spelet tagits bort från försäljning till PS4 via PS Store.

Spelmedier rapporterar hur konsumenter uttryckt sin vrede över den ryska svartmålningen genom att nolla betyget på recensionssajten Metacritic. Kritikerna menar att upplägget är ”propaganda” och att titeln förtjänar ”årets sämsta spel”.

Men utvecklaren Infinity Ward säger själva att beslutet var nödvändigt för att spelet skulle hålla kvalitetsmässigt och utstråla ambitionerna utvecklingsteamet hade.

Är Infinity Wards beslut berättigat eller är det ryska skurktilltaget överdrivet?

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.