Lär känna Strand, din nya kraft i Destiny 2: Lightfall

Strand kommer med helt nya funktioner, varav den mest häpnadsväckande är möjligheten att slinga sig i lianer!

Strand är det nya elementet och kraften som spelare kommer kunna nyttja när Destiny 2: Lightfall släpps den 28 februari. Bungie beskriver Strand som verklighetens trådar som vi kommer kunna slita och dra i för att nysta upp verkligheten på intressanta sätt. Nämligen knäcka våra fiender och svinga oss som neongröna apor genom betongdjungeln. Vid första anblick ser Strand ut att verkligen kasta om vår föreställning av vad det är att strida och förflytta sig i Destiny 2.

Hur kommer raider att se ut när alla kan svinga och slunga sig till höger och vänster? Hur kommer skicklighetstaket i PvP att förändras? På vilka nya sätt kommer vi hitta genvägar i uppdrag? Och framförallt: hur många buggar kommer Strand ansvara för?

En sak är säker – Strand kommer vara helt galet i början!

Nyckelorden

Alla omarbetade klasser i Destiny 2 har fått så kallade verb som signifierar distinkta funktioner tillhörande den klassen. Strand följer formen med sina egna nyckelord och meckaniker. Till att börja med kallas användandet av Strand för Weaving. Och när du besegrar en fiende som är påverkad av Strand-effekter (mer om det strax) så händer Unravel och lämnar efter sig en Tangle. Alltså, när en fiende med en Strand-effekt dör lämnar den kvar en Tangle. Dessa garnnystor av energi kan spelare detonera med ett par välriktade skott, eller plocka upp och kasta som en bomb.

När det kommer till effekter har Strand tre funktioner:

  • Suspend – Lyfter upp en motståndare med trådar och håller kvar dem på plats. I PvE så blir fiender prraktiskt taget tillfälligt låsta, men i PvP kommer spelare kunna röra sig väldigt långsamt och skjuta tillbaka för att försvara sig. Denna effekt kommer troligtvis vara otroligt exploativ i PvP och väldigt användbar i raider för att kontrollera slagfältet.
  • Unravel – Effekten unravel gör att fiender sprider trådar omkring sig när de blir beskjutna. Dessa trådar attackerar fiender i närheten och gör i sin tur dem också Unravel. Den här effekten låter inte särskilt spännande i sig själv, men lita på att flera Aspect och Fragment, samt Mods kommer ha synergier med Unravel.
  • Sever – Den här effekten gör att fiender inte gör lika mycket skada. Väldigt användbar i utmanande uppdrag. Ingen information med hur den påverkar spelare i PvP.
  • Woven Mail – En buff för spelare som gör att de blir omgärdade av skyddande trådar. Gör att spelare tar mindre skada. I PvP däremot skyddar detta bara kroppen och skott mot huvudet gör som vanligt kritisk skada. Woven Mail skyddar inte heller mot knytnävar i PvP. Ingen information om hur mycket den skyddar, eller om den går att kombinera med Overshield från Void.

Gemensamma granater för samtliga Strand-användare är en Shackle Grenade, som fungerar som en bola vars funktion är att Suspend fiender; samt Threadling Grenade som skapar tre stycken Threadlings (små dammråttor som attackerar fiender). Slutligen är den tredje granaten Grapple som är vår lian. Det är med denna som vi greppar i fiender och föremål för att slunga och svinga oss runt i omgivningen. Hoppas cooldown är låg på Grapple…

Berserker

Titaner gör som de alltid gör och använder sina nya krafter för att slita motståndet i stycken. Med en kloliknande trådlinda använder sig Berserker av en ny närstridsegenskap, Frenzied Blade, med tre laddningar. Dessa går att kedja för maximal skada. Varje hugg med Frenzied Blade applicerar Sever på fienden.

Berzerker, Bungie 2023.
Berzerker, Bungie 2023.

Till sin super, Bladefury, får Berserker en klo i vardera hand och kan hugga frenetiskt med en uppgraderad version av Frenzied Blade. Varje hugg gör nästkommande attack snabbare och genom att kötta vilt laddar Berserkern upp en tyngre attack som skjuter iväg två målsökande vågor som försätter fiender i Suspend.

Beserker har till att börja med två Aspects:

  • Into the Fray: Ger Titanen och vänner i närheten Woven Mail när du förstör en Tangle. Dessutom återhämtar du melee energi snabbare när du har Woven Mail.  
  • Drengr’s Lash: När du använder din Barrier skjuter du dessutom iväg en våg som ger Suspend på alla fiender som råkar vara i dess väg.

Threadrunner

I sann ninja-fashion är den här subklassen för Hunters en dröm för alla som älskar mobilitet. I denna form har Huntern tillgång till, Threaded Spike, klassiska ninja-kastknivar, men skillnaden att dessa studsar mellan fiender och går att fånga på tillbakavägen för att återhämta melee energi. Fiender som blir träffade av kniven får effekten Sever.

Threadrunner, Bungie 2023.
Threadrunner, Bungie 2023.

Threadrunnerns maktfantasi kommer sin topp i supern, Silkstrike, vilket gör det möjligt för spelaren att använda Grapple mycket oftare, samtidigt som Threaded Spike-egenskapen får helt nya funktioner. Numera fast i ett rep, slungar Threadrunners sin kastkniv mot fiender i snabba attacker. Och om spelaren måttar avståndet perfekt så att tippen på kniven träffar fienden istället för repet går man extra mycket skada. Den tunga attacken är en snurrattack som slår alla fiender runtomdig. Samtliga attacker går att använda både i luften och från marken.

En Threadrunner har från börjar tillgång till två Aspecs:

  • Ensnaring Slam: Likt andra drop attacker gör denna Aspect att du dyker ner i en attack som kommer att Suspend fiender runtom dig.
  • Widow’s Silk: Med denna kommer Threadrunners kunna skapa ihållande anslutningar med sin Grapple. Medspelare kan sedan använda dessa punkter för att själva greppa och svinga sig med. Kommer till stor användning när spelare vill ta sig över långa distanser med Grapple eller skapa intressanta stridsförflyttningar. Ger dessutom Threadrunnern två granatladdningar, vilket borde innebära att Threadrunnerns kan använda Grapple två gånger i följd.

Broodweaver

Sist ut men inte minst är Warlocks Broodweaver, en specialist på att väva Threadlings, små aggressiva knytt som exploderar i fienders ansikten, eller återvänder till sin mästare om inga motståndare finns i närheten. Det verkar inte som att Threadlings i sig ger någon Strand-effekt, men Broodweaverns närstridsegenskap är Arcane Needle, som är en målsökande projektil som applicerar Unravel på fienden. Arcane Needle har tre laddningar.

Broodweaver, Bungie 2023.
Broodweaver, Bungie 2023.

Det är i Brroodweaverns super, Needlestorm, som Threadlings kommer till användning för att både göra massiv skada samt att röja ett område. Med Needlestorm skjuter spelaren iväg en salva av projektiler som fastnar på ytor och fiender och som efter en kort fördröjning exploderar. Ur explosionerna återskapas sedan en svärm av Threadlings som jagar ner överlevande. Det är dock oklart hur många av dessa Threadlings som återvänder till spelaren ifall alla fiender är döda. En annan detalj som är oklar men som är troligt är om Needlestorm är en engångssuper eller en varaktig super med flera laddningar.

Broodweaver har också bara två Aspects i början:

  • Weaver’s Call: Skapa tre Threadlings när du aktiverar din Rift. De är från början ägg som kläcks till Threadlings när de landar på marken, varpå de söker fiender. Eventuella Threadlings du redan har med dig förvandlas till ägg och aktiveras på samma sätt.
  • Mindspun Invocation: Den här Aspecten ger Broodweaverns egenskaper ytterligare funktioner. Grapple på fiender skapar tre Threadling ägg. Konsumera din Threadling Grenade för att ta med dig tre Threadlings och kunna rikta deras verkan med dina attacker. Samt konsumera Shackle Grenade för att aktivera en buff hos dig som gör att alla fiender du dödar exploderar och Suspend andra fiender i närheten.
0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.