30 dagar spel, dag 23: Bästa design/artstyle

Det brukar sägas att en bild säger mer än tusen ord. När det kommer till Destinyserien är det inte bara myterna som säger saker i tusen ord eller mer.

Jag brukar dela in spel i tre generella kategorier. Eller ja, jag brukar dela in dem i en hel del olika kategorier, men det blir ofta tre olika aspekter som vägs mot varandra. Istället för att köra på gameplay/story/exploration-modellen tänkte jag istället nämna den om grafik och storlek. Det är ofta det ena eller det andra. Ta en titt på mindre spel som kan spelas igenom på en helg (Bayonetta, God of War, Horizon: Zero Dawn, osv…) och jämför dem med större, längre spel, med så otroligt mycket mer innehåll. Visst, Falloutserien ser bra ut, men de kan inte på något vis mäta sig med artstyle och grafiska muskler som kortare spel erbjuder. Praktexemplet är World of Warcraft, som ser ut som en påse popo, men är oändligt stort, med så otroligt – OTROLIGT mycket att utforksa och upptäcka. Nu är artstylen riktigt snygg, men de grafiska musklerna är snarare lite skinn på ben i jämförelse. Det är helt okej, det är ingen tävling i vilket spel som är snyggast. Självklart hjälper artstyle och grafik att fånga en känsla och få oss att hänföras över dem. Varför gillar vi bombastiska filmer på bio? Kan det vara för att det är fantastiska äventyr på väg mot Mordor, eller Avengers som slåss mot halva universum? Ja, jag är beredd att tro det. Att se ett rullstolsdrama på två timmar kräver inte riktigt en biosalong för att ges rättvisa.

När det kommer till veckans spel så stannar jag kvar på Destiny 2. Jag kan såklart uppskatta fantastiska miljöer, vare sig de är 4K-detaljerade, tecknat som Hollow Knight, eller stilistiskt och enkelt som Journey. Det spel som fått mig att säga ”wow” flest gånger är ändå Destiny 2. Jag låter veckans artikel bli kort och låter några bilder tala för sig själva istället. Inte bara är det otroligt detaljrikt och vackert, men det är många gånger ogreppbart och på en så pass stor skala att det tar ett tag att absorbera vad det är en ser. Av alla spel jag spelat, sett videos från och upplevt på något vis överhuvudtaget, är Destiny 2 det absolut snyggaste jag har spelat.

Har du missat ett avsnitt? Klicka dig vidare till övriga dagar här!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.