LEGO 2K Drive droppar detaljer inför släppet

LEGO 2K Drive är ett kommande racingspel i en öppen värld som (vad annars) fått namnet Bricklandia. Inför släppet om lite mer än en vecka har studion gett oss lite mer info om spelet och vad vi kan förvänta oss.

LEGO 2K Drive må utspela sig i en öppen värld där friheten vanligen får råda, men vi kommer även att få stifta bekantskap med ett ramverk i form av fyra spellägen. Dessa är Story, Kuppspel, Race samt Minispel. För det mesta är det alltså fråga om rätt traditionella lägen. I story gör du upp med skurken Shadow Z och försöker vinna den åtråvärda Sky Cup-trofén. I kuppspel handlar det om Grand Prix – att vara först över mållinjen, här antagligen bana-för-bana (eller månne fyra banor i taget, som annars är väldigt vanligt). Race är ett snabbspelsläge för den som vill direkt in i actionen.

Vad som är något oortodoxt i LEGO 2K Drive är minispelen. Dessa kan ha unika uppdrag, inte helt olikt Mission-läget i Mario Kart DS. De bekräftade typerna av minispel är än så länge räddningsuppdrag (eskort) och försvarsuppdrag (fiendevågor).

Samtliga spellägen stödjer multiplayer, och denna är både via splittad skärm på samma maskin och över internet med cross-play-stöd på alla plattformar – utom Nintendo Switch. Switch-versionen har i stället stöd för lokal multiplayer där var spelare kan spela på var sin konsol över nätverk.

Skruvar och muttrar

Ett av huvudförsäljningsargumenten bakom LEGO 2K Drive är annars valbarheten i ditt fordons komponenter. Här tänker nog många av oss på spel som Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts eller det där Skylanders-bilspelet, och här utlovas en stor arsenal av valmöjligheter – över 1 000 delar.

LEGO 2K Drive släpps den 19 maj på PlayStation 4–5, Xbox One/Series X|S, PC (Steam och Epic) samt Nintendo Switch.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.