Massa nytt i Final Fantasy XIV: Stormblood

I Final Fantasy XIV: Stormblood kan man äntligen leva ut sina drömmar om att bli en ordentlig ronin

Den andra expansionen till Square Enix MMO, Final Fantasy XIV: Stormblood, känns som ett tveeggat svärd. Dels så innehåller den en massiv mängd nytt content. Dels så innebär den slutet för tjänstens stöd för Playstation 3. För den som kommer kunna stanna kvar kommer det dock mycket godis man kan roa sig med. Utöver ny story, ny raid och mängder med quality of life-detaljer som möjligheten att simma så är det två nyheter som lyser mer än de andra.

En ny världsdel

Med ny expansion så kommer som traditionen föreskriver nya områden att utforska. Allt ifrån hamnstaden Kugane på kusten till Ruby Sea till bergsstaden Ala Mhigo innebär en massa ny mark där en engagerad spelare kan sträcka på benen.

Nya klasser

Det som ofta är den största säljpunkten för många när det kommer till expansioner i MMO’s är eventuella nya klasser. I Final Fantasy XIV: Stormblood är detta inte annorlunda och två nya yrken har äntrat scenen. Den första är den gamla fan-favoriten Red Mage, som har varit en stapel i serien ända sedan det absolut första spelet. Denna Jack of all trades slår sig in i partyt med magi och stil. Den andra nykomlingen är Samurai och behöver vi egentligen beskriva vad denne gör? Memorera Bushido-koden och vässa katanan, för nu kan du jaga efter heder online.

Och mer

Detta är egentligen bara en droppe i havet på vad expansionen kommer innehålla. Final Fantasy XIV: Stormblood beräknas släppas den 20’e Juni och du kan läsa mer på spelets officiella hemsida.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.