Massiva serverproblem för SimCity

Så här en dag efter det stora släppet av SimCity så har EA drabbats av en rejäl baksmälla. Spelet kräver att man hela tiden är uppkopplad mot Origin och EA:s servrar, vilket visat sig vara lättare sagt än gjort för många användare. Serverkapaciteten har helt enkelt inte räckt till och kl 20 på fredagskvällen så var endast en server i listan, den i Australien, grönmarkerad. Alla andra var upptagna. I verkligheten så gick det dock inte att komma in på den servern heller.

Electronic Ars har via Twitter meddelat att man gör allt för att rätta till problemet och säger samtidigt att spelarna tyvärr inte kan häva köpet av SimCity, vilket det ryktats om på sociala media. Man säger också att nya servrar kommer att installeras tills dess att man har kapacitet nog att ta emot alla stadsplanerare där ute i stugorna.

Det kan tyckas märkligt att EA inte ens har kapacitet nog att möta efterfrågan på de exemplar av SimCity som man sålt under första dygnet och som en åtgärd så har exempelvis Amazon tillfälligt tagit bort spelet från digitala butik.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.