Cyberpunk 2077 reklam i kölvattnet av obligatorisk övertid

I reklamen säger Keanu Reeves att du bara blir en brottsling om du blir fångad. Någon kanske skall fånga Adam Badowski.
Bli inte fångad, kom undan med allt.

Hade det inte varit för Bloombergs avslöjande artikel i tisdags skulle den här reklamen ösa ved på hajpelden. Nu känns den bara sur, trots att alla våran älskling Keanu Reeves medverkar i den.

Det blev nämligen känt att anställda på CD Projekt Red kommer klämma in obligatoriska övertidstimmar fram till releasen av Cyberpunk 2077 den 19 november. Trots att företagets chefer i fjol (när crunch var en brännhet potatis) lovade att göra CD Projekt Red till bättre arbetsplats. Med styrelsens lovord om att Cyberpunk 2077 inte kommer att få ytterligare en försening har nog utvecklaren skjutit sig själva i foten. Övertiden handlar om polering och optimering.

Övertiden ska enligt källor röra sig om en sjätte arbetsdag i veckan. På Twitter gavs en förklaring från studions överhuvud Adam Badowski med att anställda får skälig kompensation plus en kaka av studions vinster. Men vad är en människas hälsa och välmående värt? Adam Badowski verkar ödmjuk till beslutet och menar att det inte var lätt att ta beslutet.

I en industri där övertid är en olycklig del av verksamheten kan i alla fall anställda på CD Projekt Red trösta sig med att polska arbetslagar i alla fall ser till att de får lön för mödan.

(Artikeln är uppdaterad med ny information)

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.