Medan du sov – en sammanfattning av Bethesdas E3 konferens

Halv tre i morse tog Bethesda scenen på E3 för att presentera sitt. Här är en summering av händelsen.

Vi är alla Bethesda. Showen inleddes med ett försök till att uppmärksamma fansen. Pete Hines öppnade med en kort berättelse om sin karriär och hur han påminns om hur kontakten med fansen är centralt för att spelen de gör. Todd Howard bekräftade efteråt hur den starka kritiken mot Fallout 76 har hjälp att forma det till spelet många fanns uppskattar i dag.

Vad som följde sedan var en strid ström presentationer av uppdateringar till nuvarande spel och ett par utannonseringar av nya, intressanta titlar. Nedan följer en kort sammanfattning av innehållet med bifogade klipp.

Och förresten, god morgon!

The Elder Scrolls: Blades

The Elder Scrolls: Blades är ett free to play, early access-spel som släpptes till Android och iOS i våras. I höst släpps det även på Nintendo Switch samtidigt som en cross-save funktion implementeras som gör det möjligt för dig att spela på flera enheter.

Fallout 76

Fallout 76 släpptes i november förra året och misslyckades fatalt att skapa den uppkopplade postapokalypsen många av oss drömde om. Under månaderna som gått har spelet fått flera uppdateringar och det senaste, Wild Appalachia, har bemöts positivt av fansen som fortfarande spelar Fallout 76. Snart släpper Bethesda nästa stora uppdatering till spelet: Wastelanders, som introducerar mänskliga NPC, uppdrag och dialogträd med val och konsekvenser. Dessutom kommer ett battle royal-läge kallat Nuclear Winter, där 52 spelare kan mörda och spränga varandra med kärnvapen.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo är ett sprillans nytt spel från Shinji Mikamis studio Tango Gameworks. I Ghostwire undersöker du mystiska försvinnande runtom Tokyo, slåss mot kulter och övernaturliga väsen samtidigt som du nystar i en konspiration.

Även om det här bara är en teaser trailer ger det känslan av ett spel med skräck. Spelet beskrivs som ett actionäventyr, men känner vi Shinji Mikami rätt ingår det troligtvis en dos läskigheter också. Mer information kommer i framtiden.

The Elder Scrolls Online: Elsweyr

Gällande The Elder Scrolls Online fick vi veta att den tredje och fjärde DLC:n i år heter Scalebreaker och Dragonhold. Zenimax avhåller mer detaljer fram till QuakeCon senare i sommar. Det vi vet är att krigaren Sai Sahan sammanställd en drakdräparorder för att städa upp efter Abnur Tharn. Men bäst av allt var att Khamira vann mitt hjärta med sin attityd och badassery i närstrid mot en eldsprutande drake.

Rage 2

Till Rage 2 kommer nya fordon, fiender, fuskkoder, spellägen och en mech du kan hoppa in i och styra. I trailern får vi smakprov på allt det och en smygtitt på expansionen, Raise of the Ghosts som kommer senare i år.

Wolfenstein Youngblood

Bethesda presenterade också nästa spel i Wolfensteinserien, Wolfenstein Youngblood, utvecklat av svenska MachineGames. Youngblood utspelar sig tjugo år efter händelserna i New Colossus och handlar om två systrar som letar efter sin pappa. Men det här är inte en snyfthistoria. Systrarna är proffs på att döda onda nazister. Wolfenstein Youngblood släpps den 26 juli till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC. Co-op ingår.

Commander Keen

Showens pinsamma utannonsering var nog Commander Keen, ett free to play mobilspel baserat på ett av Id Softwares glömda spel från 90-talet. Appen är ett äventyrsspel som även stödjer pvp. Spelare använder manicker och uppfinningar för att besegra elaka rymdvarelser och rädda universum.

Helt ärligt såg det inte särskilt imponerande ut, men jag har gärna fel.

Deathloop

Kanske den mest spännande utannonseringen på Bethesda var Deathloop från franska Arkane Studios. Spelet är ett actionfokuserat och innehåller utvecklarens kännetecken i bandesign, spelaregenskaper och action. Några specifika detaljer gavs inte annat än att spelet är fucking cool. Kan det vara en blandning av pvp och pve? Vem vet. Förhoppningsvis får vi veta mer snart.

Orion

Showens WTF var onekligen när Bethesda utannonserade en streamingmjukvara för gaming kallad Orion. Plattformen ska vara kompatibel med en bred variation av spel och streamingtjänster. Mjukvaran ska fungera på lägre bandbredd och möjliggöra streaming för de som kanske inte kunnat tidigare, på grund av dålig uppkoppling eller ett nätverk delad på flera personer.

Orion har en särskult utvecklad mjukvara som möjliggör just detta, samtidigt som det ska gå att streama upp till i 60 bildrutor i sekunden i 4k upplösning. Under presentationen demonstrerade de mjukvaran som hastigast, så vi tror det först när vi har det i våra händer.

En begränsad betaperiod inleds senare i år och om du vill vara med och testa behöver du bara registrera dig till Slayers Club.

The Elder Scrolls: Legends

En ny expansion för Bethesdas kortspel släpps den 27 juni och heter Moons of Elsweyr och utvidgar berättelserna som pågår i The Elder Scrolls Online: Elsweyr. Räkna med drakar bland de nya korten.

Doom Eternal

Bethesda avslutade showen med adrenalinstinn action och heavy metal. Doom Eternal ser inte bara ut att vara ett köttigt nytt Doomspel, utan även utveckla varumärkets universum med djupare lore. Himlen är inblandade i skiten som händer och verkar inte uppskatta att vår kille i grönt slaktar demoner.

Doom Eternal ska utspela sig i bland annat helvetet och himlen och ska inte bara sätta djävulska monster i vår väg, utan även kluriga plattformsmoment. Till Doom Eternal släpps ett asymmetriskt multiplayerläge kallat Battlemode, där en spelare tar rollen som en Slayer, medan två andra spelar demoner. I spelläget tävlar skicklighet mot strategi.

Doom Eternal släpps 22 november till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia och PC.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.