Mega Man 11 bekräftat

Alla har vi säkert något minne av att ha haft kontrollen över den lilla blå roboten Mega Man. För mig representerar han otroligt mycket när det kommer till spelhistoria, både som spelserie och vad den gjort för spelvärlden som helhet. Idag kom beskedet om en ny milstolpe!

Legenderna har talat

Idag höll Capcom en livestream i sammarbete med Twitch för att fira Mega Mans 30-årsjubileum. Utan att ens försöka hålla den största nyheten till sist så kan vi härmed meddela att 2018 kommer få den officiella nästa installationen i serien. Mega Man 11 kommer till samtliga maskiner tillhörande denna generation.

Titeln kommer att bjuda på fantastisk handritad grafik i 2.5D. Mega Man har fått sig en uppfräschning, men receptet bjuder på samma huvudingredienser. Dr. Wily återvänder med sina maskiner och Robotmästare. Allt i ett nytt stiligt paket. Magin finns att skåda här.

Som om inte det vore nog

För oss som inte orkar vänta, så kommer fler överraskningar som ska hålla oss nöjda tills dagen D. Mega Man Legacy Collection och Mega Man Legacy Collection 2 kommer till Nintendo Switch i vår. Alltså kommer alla 10 spel finnas tillgängliga för dig både framför tv:n och på språng under nästa år. Som om inte det vore nog så kommer även hela Mega Man X-serien att finnas tillgänglig på samtliga konsoler under sommaren 2018.

Någon mer än jag som kommer springa ner i källaren och rota fram sina gamla utgåvor för att uppleva nostalgin innan våren är här? Berätta gärna om just ditt bästa Mega Man-minne.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.