Äntligen kommer remasters på GameCube och Wii

Det är nu officiellt! Nintendo lanserar remasters på klassiska spel från GameCube och Wii. Första tanken är nog samma för alla, Virtual Console till Switch! Men där har vi tyvärr fel.

Skulle du vilja spela en omgång Luigi’s mansion på denna?

Äntrar en ny marknad

Den japanska speljätten väljer att släppa sina spel till Nvidias surfplatta Nvidia Shield, i Kina. Kina har länge haft ett förbud mot spelmaskiner. I dagsläget är det förbudet borta och Microsoft och Sony hoppade direkt på möjligheten att nå ut till 300 miljoner nya potentiella gamers med PS4 respektive Xbox One. Nintendo å andra sidan har lyst med sin frånvaro, tills nu.

Användare Daniel Ahmad (@ZhugeEX) på Twitter lade igår ut två stycken filmklipp på New Super Mario Bros till Wii samt The Legend of Zelda, Twilight Princess när de spelas på Nvidias surfplatta. Ni kan se klippen här och här.

Troligtvis därför

Men varför endast i Kina? Nintendo har haft ett långt sammarbete med Nvidia. Det är bland annat de som gjort mycket av de komponenter som får Switchen att fungera. Många spekulerar att detta kan ha varit en del i den deal företagen gjorde när sammarbetet påbörjades. Har vi tur så kan Nintendo använda sig av statistiken på detta och sedan inse att resten av världen mer än gärna vill ha remasters på dessa spel de också.

Spelen finns som sagt idag bara på Nvidias surfplatta och kostar ungefär 10 dollar styck.

Vi andra får åtminstone Nintendos onlinetjänst nästa år. Dock har vi fortfarande inte fått någon information om Virtual console. Snälla Nintendo, All I want for christmas is old games that I’ve already played. But in HD.

Vad tycker ni om Nintendos drag? Berätta för oss i kommentarerna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.