Nintendo Direct Mini Partner Showcase juni 2022 – en sammanfattning

Nintendo utannonserade tisdagens Direct-sändning knappt 24 timmar innan det var dags. Spekulationer var i och för sig redan igång när det framkom att Switchens eShop skulle tas ned för underhåll under samma dag. Trots det var vi nog många som missade tiden något.

Trots sitt namn är Nintendo Direct Mini Partner Showcase för juni 2022 hela 26 minuter lång. Det kan vi ju så klart göra kortare och sammanfattar allt från nyckelreleaser till datum här.

Gratisuppdateringar (och datum) till Monter Hunter Rise Sunbreak

I augusti kommer en uppdatering till Monster Hunter Rise Sunbreak, kallad Seething Bazelgeuse. Den så kallade roadmap som Capcom ritat upp ska ge oss ytterligare tre innehållsuppdateringar. För det mesta handlar det om fler, ovanligare och starkare monster att slåss mot. Uppdatering 2, 3 och 4 anländer höst, vinter, respektive någon gång under 2023. Sunbreak i sig är en expansion till Monster Hunter Rise och anländer den 30 juni (imorgon, i skrivande stund). En demo finns tillgänglig på eShopen nu. Både grundspelet och expansionen finns även tillgängliga på PC.

NieR Automata: The End of YoRHa Edition

NieR gör debut på en Nintendo-plattform med releasen av NieR Automata: The End of YoRHa Edition. Denna utgåva innehåller samtliga expansionspaket (spellägen, kostymer etc.) från andra plattformar, såväl som versionsexklusiva kostymer från dag 1. Switch-NieR släpps den 6 oktober i år och kan förbokas redan nu.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Marios och Rabbids senaste samarbete stal en avsevärd del av showen och kom med en hel del gameplay och mer info. Ubisoft kommer att hålla en separat visning på Twitch och YouTube senare idag klockan 18, som kan ses här. Släppdatumet är den 20 oktober och du kan förboka spelet redan nu.

Mindre releaser

Mindre releaser, listade enligt sina släppdatum.

 • Little Noah: Scion of Paradise (tillgängligt nu)
 • RPG Time: The Legend of Wright (18 augusti)
 • RAILGRADE (till hösten)
 • Blanc (Februari 2023)
 • Lorelei and the Laser Eyes (2023, konsolförst)

Större releaser

Större releaser, listade enligt sina släppdatum.

 • Portal Companion Collection (tillgängligt nu)
 • PAC-MAN WORLD Re-PAC (26 augusti)
 • Live A Live (22 juli; demo ute nu)
 • Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions (28 juli)
 • Disney Dreamlight Valley (Early Access 6 september)
 • No Man’s Sky (7 oktober)
 • A Plague Tale: Requiem – Cloud Version (18 oktober)
 • Persona 5 Royal (21 oktober)
 • Persona 4 Golden (kommer snart)
 • Persona 3 Portable (kommer snart)
 • Harvestella (4 november)
 • Dragon Quest Treasures (9 december)
 • Sonic Frontiers (jul i år)
 • DORAEMON STORY OF SEASONS: Friends of the Great Kingdom (2022)
 • Return to Monkey Island (2022)
 • Super Bomberman R2 (2023)
 • Minecraft Legends (2023)
 • Mega Man Battle Network Legacy Collection (2023, två volymer, sålda separat)

Utstickare

Att få fullständiga versioner av Persona-seriens senaste tre delar på en och samma plattform är gott och går helt i enighet med de satsningar Atlus gör på Switch. Det är inga konstigheter att en av studions mest framgångsrika serier får en ny veny att visa upp sig på.

Blanc är kanske inte en ”liten” release med ett företag som gearbox bakom sig, men det går knappast att likställa med namnen under ”stora” listan. Med en så bedårande presentation har det dock alla förutsättningar för att spelas av många. Undertecknad kommer att ha detta spel på sin radar.

Bomberman R2 ser ut som ett kaotiskt kul multiplayerspel. Med tanke på den relativa nyheten att Super Bomberman R Online stängs ner i december är det här goda nyheter. Det här är helt enkelt nyheten de hintade på i utannonseringen.

Harvestella ser ut som en spirituell uppföljare till Ever Oasis på Nintendo 3DS. De tycks inte dela något annat än ytliga sammanträffanden, men liknelsen är ändå nära. Blandningen mellan agrikultur, stadsplanering och materialinsamling med episka strider och kamp mot onaturliga, onda krafter är trots titlar som Rune Factory ändå en rätt liten nisch.

Att Mega Man Battle Network får hela sin Game Boy Advance-del av biblioteket portad till Switch känns både oväntat och härligt. Kanske kikade Capcom på Konami:s liknande satsning med Castlevania-trilogin på samma maskin och ville ha en del av kakan? Här utlovas både ett konst- och ett ljudbibliotek i dessa samlingsutgåvor. Förhoppningsvis innebär inte uppdelningen i två volymer en orimlig prisökning. Oavsett är det fint att se fler Game Boy Advance-spel få fulla remasters. Retromarknaden för maskinen börjar nämligen närma sig ohållbarhet, om du frågar undertecknad.


Man hade ju hoppats på ett fullt Nintendo Direct med tanke på tajmingen och alla andra presentationer som cirkulerar, men det här är taget. Nintendo Direct Mini Partner Showcase juni 2022 levererade välkomna nyheter, om än inte mycket jag själv föredrar att spela på Switch.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.