Mega Man 11 har fått ett releasedatum

Capcom har nu bekräftat att i samband med firandet av att Mega Man-serien fyller 30 år kommer vår blå bombare tillbaka i en helt ny release med Mega Man 11. I en mix av klassisk sidscrollande action och ett gäng nya funktioner får rockmannen även en ny look.

Onda mustascher förgås inte så lätt

Precis som i tidigare spel i serien möts vår hjälte med sin nemesis igen. Vår mustaschprydde Einstein-lookalike Dr. Wily återvänder i Mega Man 11. Han fortsätter hitta på djävulskap och har självklart fått en snilleblixt som triggat honom till sin senaste plan. Denna gången har han bestämt sig för att investera sin tid i en ambitiös idé från sin tid på robotuniversitetet, där han studerade tillsammans med Dr. Light.

Dr. Light, som också minns denna strålande idé bestämmer sig för att uppgradera Mega Man med det kraftfulla double gear-systemet. Denna prototyp installeras i Mega Mans kretsar och utökar hans färdigheter inför den största striden hittills. I en ny trailer får vi se double gear-systemet i praktiken, samt en formell introduktion av två bossar från spelet. Den egoistiske Block Man och den elektrifierade fartdåren Fuse Man.

Är det inte trasigt, försök inte laga det

Veteranerna från utvecklingsteamet har behållit seriens grundläggande gameplay som spelare har lärt sig älska med årtiondena Hoppa, glid och skjut utgör grunderna för gameplay och det kommer vara lätt att komma in i denna nya titel, särskilt med de tidigare spelen i bagaget. Att besegra olika robot masters och lägga beslag på deras förmågor är spelets grundkärna. Att byta mellan deras olika krafter har gjorts ännu lättare och smidigare med ett vapenhjul. Double gear-systemet i Mega Man 11 erbjuder en unik twist på den redan tillfredsställande plattformskänslan. Det erbjuder Mega Man möjligheter att uppgradera både snabbhet och styrka i ögonblicket:

  • Speed Gear – Introducerar möjligheten att sakta ned tiden, ett verktyg som kommer komma väl till pass under både plattformande och vissa fiender.
  • Power Gear – Låter spelare ladda upp bustern till en ny nivå, där de olika vapnen kommer bli ännu farligare och effektivare.
  • Double Gear – När Mega Man har kritiskt med hälsa kan han aktivera både Speed och Power samtidigt. Detta släpper lös maximalt med kraft och gör det lättare att ta sig undan en säker död.

Utöver Mega Man 11 kommer fans av den blå bombaren få en hel del att ta del av i Mega Man Legacy Collection 1 + 2 på Nintendo Switch som släpptes tidigare denna månad. Denna samling innefattar de tio första titlarna av serien. Spelen i X-serien kommer släppas i Mega Man X Legacy Collection 1 + 2, som släpps den 24 juli i år, till Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One och PC.

Mega Man 11 släpps 2 oktober till PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.