NärCon <3 Radiohjälpen = sant

Spel- och cosplayfestivalen NärCon Sommar 2020 har som mycket annat skjutits upp till 2021. Men arrangörerna vill inte ge upp för det, därför har de valt att under årets festivalvecka starta en välgörenhetskampanj och sända dygnet runt den 23-26 juli på Twitch. Produktionen heter NärConline och drivs för Radiohjälpen och deras insamling för insatser till riskgrupper i pandemin.

Jag är inspirerad av Musikhjälpen som är en riktigt häftig produktion och vill därför göra något liknande. Även om inte vi kan ha vår festivalvecka fylld med kärlek så kan alla vi arrangörer och våra 12.000 besökare göra någonting med all vår energi, säger Sam Anlér, projektledare för NärCon i ett pressmeddelande.

Studion för NärConline kommer att byggas upp i Linköpings nyaste kulturhus, Agora i Skäggetorp. Tanken är att allmänheten ska kunna kika förbi och se sändningen även utanför ordinarie öppettider.

Hela produktionen kommer att involvera runt 70 personer runt om i landet tillsammans med NärCons besökare. Flertalet programledare, producenter, tekniker, kameraoperatörer och många fler rekryteras för projektet.

– Det här är någonting helt nytt för oss och jag har ingen aning om hur stort eller litet det blir. Men jag hoppas vi kan få med oss och engagera så många människor, organisationer och företag som möjligt i kampen mot corona, säger Sam Anlér.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.