Mortal Kombat firar 30 våldsamma år

30 år. Så mycket fyller Mortal Kombat som tog världen med storm när det första spelet släpptes 1992. Då var det arkadhallarna som fick den stora äran att berikas med denna oslipade diamant. Moralpredikanter och politiker satte kaffet i vrångstrupen över det obscena våldet som präglade serien från allra första start. Men spelarna hade en annan åsikt och tog den kontroversiella hetpotatisen till sina hjärtan, slaviskt trogna år efter år.

2009 tog filmbolaget Warner Bros. över rättigheterna till serien sedan upphovsmannen Midway gick i konken. NetherRealm Studios gavs uppdraget att ”modernisera” Mortal Kombat för en ny publik – och gjorde det med bravur i form av mer groteskt ultravåld. 2011 kom rebooten som satte standarden för konceptet som det ser ut idag.

Vi på redaktionen bockar och bugar för 30-åringens härjningar och hoppas på fler (blodiga) äventyr i framtiden med King Lao, Rayden och Sonya Blade!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.