Nintendo ser ut att börja med mobiltelefontjänster

Att det går dåligt för Nintendo är många överens om och deras årsslut 31 mars i år ser ut att följa trenden. Den japanska speljätten har envist stått stilla i en storm av kritik medan resten av industrin sprungit iväg. Men det ser ut som att Nintendo äntligen tagit sitt förnuft till fånga – eller?

Nikkei, japans största industritidning, meddelade nyligen att Nintendo kommer träda in på smartphone-marknaden – men lugna er nu – de kommer att göra det på sitt eget sätt. Enligt rapporten kommer Nintendo genom smartphone-plattformar (det är ännu inte bestämt vilka) att marknadsföra sina konsoler och spel. Detta med information, videos och ”mini-spel” som fungerar som demos. Det är tänkt att telefonanvändare på så vis skall få smakprov på Nintendos mjukvara – och i längden öka försäljningen av hårdvara.

Observera att detta inte bekräftats av Nintendo själva men att de, enligt Nikkei, kan komma att utannonsera dessa planer nu på torsdag när de håller ett möte för deras investerare.

För er som kan Nintendo kommer det här inte direkt som någon överraskning. Företaget som höll spelindustrin i ett järngrepp under det sena 80-talet och tidiga 90-talet vet att de ogärna ser sina varumärken beblandas med andra hård och mjukvaror.

På torsdag får vi höra vad Nintendo har för planer. Varvat kommer självklart att vidarebefordra informationen till er.

Källa: Nikkei
Via: Dr. Serkan Toto

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.