Nintendos E3-turneringar är avgjorda

Under senare är har Nintendo i samband med E3 hållit i turneringar i ett eller flera av sina storspel. I regel är det inbjudningar eller något nordamerikanskt medborgarskap som gäller för att få ta del av dessa som deltagare, men i år har det varit något annorlunda.

Årets turneringsspel är inga mindre än Splatoon 2, Super Smash Bros. Ultimate och Super Mario Maker 2. De två förstnämnda är regelrätta världsturneringar med lag från USA, Europa, Oceanien och Japan. I fallet Super Mario Maker 2 är det däremot en så kallad Invitational där kända personligheter i spelvärlden bjudits in specifikt.

Först ut av dessa turneringar var Super Mario Maker 2. De tävlande var influenserna Jirard ”The Completionist” Khalil, Abdallah Smash, Thedragonfeeney och Yellowkillerbee. De tävlade i tre grenar: speedrun, samarbete och finalen på tu man hand.

I Splatoon 2 var det fyra lag som gjorde upp om mästerskapstiteln: amerikanerna FTWin, japanerna GGBOYZ, européerna Alliance Rogue och australiensarna Lime Soda. Fyra personer per lag splattade varandra i en ”seedingrunda”, en semifinal (bäst av 5) och en final (bäst av 7).

I Super Smash Bros. Ultimate hade de representerande lagen vars tre huvudspelare och en avbytare. Seedingrundan gjordes i 1-mot-1- och 2-mot-2-matcher, medan grupp- och finalmatcherna spelades i stafett (Tag Team). Något oväntat så kördes varje match med Items, inställda på låg förekomst och utan de två typerna av pokebollar och assistanstroféer.

För att inte spoliera överraskningen ska vi inte avslöja vilka som vann. Videon på alla tre evenemang finns i stället ovan. Turneringarna och vinnarna presenteras också på Nintendos E3-sida.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.