Nu är det PAC-MANs tur att bli Lego-klossar

Jag och PAC-MAN är faktiskt lika gamla. Det numera ikoniska arkadspelet såg dagens ljus 1980, samma år som jag bestämde mig för att komma till världen. Jag är kanske inte fullt så ikonisk som den gula prick-ätaren och det är kanske därför jag inte heller har fått något Lego-set skapat efter min person. Det har däremot PAC-MAN och i juni släpps det avancerade setet för alla arkad- och Lego-fans där ute i stugorna.

Det är faktiskt exakt 43 år sedan idag, den 22 maj 1980, som det första fokustestet för PAC-MAN arrangerades. Det var där allmänheten fick se den gula karaktären för första gången. Faktum är också att PAC-MAN är gul eftersom designern Mr. Iwatani inspirerades av LEGO-klossens ikoniska gula färg. I övrigt är karaktären faktiskt är tänkt att likna en pizza där en slice saknas.

Lego-arkad

Efter 40 år av att ha varit en del av populärkulturen över hela världen genom spel, TV-serier, musik och mer har LEGO Group samarbetat med Bandai Namco för att återuppliva 80-talsklassikern i form av Lego-klossar. Detta samarbete ledde till den unika upptäckten att PAC-MANs berömda gula färg inspirerades av Lego Groups signaturfärg.

Det nya Lego-setet visar en arkadversion av PAC-MAN och gör det möjligt att återskapa några av spelets legendariska spök-mumsande rörelser. Dessutom kan byggare skapa stora färgglada brickversioner av PAC-MAN, BLINKY och CLYDE som roterar på en bas och kan visas ovanpå kabinetten. Inuti kabinettet gömmer sig också ett litet easter egg i bästa tv-spelsanda. Vill du läsa mer om lego PAC-MAN kan du besöka den officiella hemsidan.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.