Ny hjälte på ingång till Overwatch

Det är svårt att inte brista ut i Miley Cyrus låt, med ett halvskrikigt ”I CAME IN LIKE A WREEEECKING BAAAALL” och det känns inte helt orimligt heller. Vi kan nog räkna med en del memes inom en snar framtid.
För er som undrar vad i hela friden jag pratar om så är det starkt kopplat till den nya hjälten som snart kommer till Overwatch. Om ni hoppar in på PTR så kan ni testa det nya tillskottet som blir spelets nya tank.

Horizon ger oss fler hjältar

Hammond, även känd som “Specimen 8,” var genetiskt modifierad under sin tid på Horizon Lunar Colony. Precis som Winston fick Hammond ökad storlek och ett väldigt utökat intellekt. Han är en kvicktänkt och lurig liten gnagare och älskar att ställa till oreda. Under upproret på Horizon lyckades han i hemlighet fästa sin flyktkapsel på Winstons skepp, vilket gav honom lift tillbaka till jorden. Han kraschlandade i Australien, inte långt från Junkertown.

Efter sin nödlandning började han bygga om sin flyktkapsel till en dödsmaskin med diverse destruktiva egenskaper. Han blev snart känd som Wrecking Ball av de som kände till honom. Han talar inte några mänskliga språk, men hans mech översätter automatiskt hans röst i en mer hotfull stämma.

Förstörelsen rullar in

Wrecking Ball kommer med ett gäng olika unika förmågor och kompletterar de övriga tankarna på ett särskilt sätt. Hammond kan förvandla sin mech till ett klot och rulla förbi sina fiender och täcka kartor med hög fart. Med en hög HP-mätare kan han ge sig in i strider och erbjuda ett starkt motstånd med sina fyra kulsprutor som gör ordentligt med skada. Skulle han möta för starkt motstånd finns det en sköld att tillgå som ger honom mer skydd, beroende på hur många fiender han möter.

Om det inte var otäckt nog så kan han leka Spindelmannen med sin änterhake. När han flyger runt genom luften med grappling hook kan han även bombardera sina fiender där nere med sin piledriver. Utöver Piledriver kan Hammond även använda sin grappling hook för att nå högsta möjliga hastighet. Detta låter Hammond skada sina fiender vid träff, samt slår dem tillbaka. Hans ultimata förmåga, Minefield, är en grandios area controller som låter honom kasta ut ett gäng proximity mines som detonerar när fienden kommer tillräckligt nära.

 Hammonds färdigheter

  • Quad Cannons: Wrecking Balls huvudsakliga vapen. Med fyra kanoner kan han dela ut mycket skada.
  • Adaptive Shield: Ger Wrecking Ball ett gäng temporära sköldar baserat på hur många fiender som finns i närheten. 
  • Roll: Wrecking Ball förvandlar sig till en boll och kan ta sig fram på helt nya sätt.
  • Grappling Claw: När Wrecking Ball befinner sig i rulläge kan han använda en änterhake för att svinga sig till annars onåeliga ställen. Om han bygger upp momentum med denna kan han skada och slå tillbaka fiender med den. Han kan även använda sin Piledriver när han är i luften.
  • Piledriver: Wrecking Ball kan attackera från luften genom att slå ned mot sina fiender under sig. Denna förmåga är bara tillgänglig när han befinner sig tillräckligt högt upp.
  • Minefield (Ultimate): Wrecking Ball kastar ut en massa minor som ligger på plats och väntar på att fienden ska komma tillräckligt nära för att detonera.

Sköld, klot, änterhake, bomb och minfält. Håhåjaja.

Wrecking Ball finns att testa i spelets PTR just nu.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.