Nyhetsvarvet: X018 – Expansioner, nytt och gammelnytt

Microsofts globala kalas för alla Xbox-ting är nu förbi. Här är en sammanfattning av allt som sades under det två timmar långa avsnittet av Xbox Inside. Ni kan hitta en inspelning från Microsofts egen YouTube-kanal i sidhuvudet.

Microsoft köper Obsidian och inXile Entertainment(s)

Microsofts paraply växer

Studion Obsidian, som är aktuella med Pillars of Eternity II, är nu under Microsofts regi. Affären har varit i görningen under en längre tid, men bekräftades under X018. Även InXile Entertainment, bakom bland andra Torment: Tides of Numenera, är nu bekräftat införlivade.

Microsoft har alltså fortfarande den stora plånboken öppen på vid gavel. Under E3 i år utannonserades flera nystartade studior och uppköp av bland andra Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice) och Compulsion (We Happy Few). Med ytterligare två anrika studior införlivade är det inte utan att man är nyfiken på vad de har i kikaren.

Crackdown 3 får släppdatum

Efterlängtade Crackdown 3 får ett släppdatum: den 15 februari nästa år. Det blir en del av Xbox Game Pass från dag ett. Förutom en kampanj kommer spelet att ha ett flerspelarläge med helt förstörbar terräng.

För de som behöver en påminnelse om vad Crackdown är så är det första spelet i serien nu gratis på Microsoft Store.

Xbox får en Final Fantasy-kavalkad

Bildkredd: Laser Time (YouTube)

Final fantasy XIII, XIII-2 och Lighting Returns till Xbox 360 blir en del av bakåtkompatibilitetskatalogen på Xbox One. Konsolen kommer dessutom även att få del VII, IX, X, X-2 och XII under 2019.

Det är alltså inte bara Switchen som får ett generöst stöd från och för Square-Enixs förflutna. Kanske får vi se något oväntat lagom till nästa års E3? Vi är ju trots allt snart halvvägs där.

Expansioner och nytt innehåll

Sea of Thieves, State of Decay 2, Minecraft och fanfavoriten Forza Horizon 4 får nytt innehåll. Det handlar om nya spellägen, utrustning och kosmetika, pandor och katter samt en regelrätt expansion till nya områden. Shadow of the Tomb Raider får också lite nytt, i form av en ny utmaningsgrav att plundra.

Massor av smått och gott för det som redan står i hyllan alltså. Gammal kärlek rostar aldrig, som man säger.

Ny kontrollmetod för ”mästarasen”

Den vana PC-spelaren (eller bara vana tangentbord+mus-spelaren) kommer att kunna nyttja sin favoritkontrollmetod i 14 spel från och med onsdag den 14 november. Bland andra DayZ, Warframe, Warhammer Vermintide 2, Moonlighter och Fortnite kommer att erbjuda WASD-input.


Det här är ett axplock av det smörgåsbord X018 dukade för Xbox-fansen i helgen. En video till evenemanget finns som sagt i sidhuvudet om du vill se det i sin helhet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.