Microsoft vill köpa Mojang för två miljarder dollar

Enligt Wall Street Journal har ”en person med insyn i ärendet” meddelat att Microsoft ligger i förhandling om att köpa upp Mojang AB, studion bakom Minecraft, och att deras bud ligger på smått hysteriska två miljarder dollar (drygt 14 miljarder svenska kronor). Samma person uppger att kontrakt mycket väl kan skrivas så tidigt som nu i veckan.

De här nyheterna förvånar säkerligen många inom spelvärlden eftersom Mojangs grundare Markus ”Notch” Persson gjort sig känd som negativt inställd till de stora företagen i branschen och deras agerande, däribland Facebook. Så sent som i somras påpekade Notch i ett blogginlägg att Mojang inte var till för att tjäna så mycket pengar som möjligt.

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.