Nytt stipendium för mer mångfald i spelbranschen

Spelbranschen växer så det knakar. Antalet kvinnor som utvecklar spel har ökat de senaste åren till runt 22 procent. Men den manliga dominansen är fortfarande stor. Därför har East Sweden Game instiftat ’ESG Inclusion Scholarship’ som delas ut på Internationella kvinnodagen. Årets stipendium går till Narin Yousef, VD på spelstudion Aftnareld.

För att uppmuntra inkludering och mångfald i spelindustrin har spelklustret East Sweden Game instiftat ett stipendium som årligen delas ut till en förebild inom spelbranschen i Östergötland. Det kan vara genom inspirerande entreprenörskap, ett specifikt engagemang, eller genom att vara en uppskattad medmänniska. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Stipendiet delas ut på Internationella kvinnodagen 8 mars i syfte att motivera fler att inkludera och bjuda in så många som möjligt till spelbranschen. Rekryteringsbehovet är enormt och studier visar att spel blir bättre om utvecklingsteamet består av personer med olika kön och bakgrund.

Årets stipendiat är Narin Yousef, VD och grundare till spelstudion Aftnareld som utvecklar spelet Coridden; ett unikt äventyrsspel där man spelar tillsammans med en kompis. Narin är uppvuxen i Linköping och efter en gedigen utbildning till ingenjör i kemisk analysteknik valde hon att starta spelstudion Aftnareld tillsammans med sin partner Valdemar Tove.

Motiveringen lyder: ”Narin inspirerar med sitt ledarskap och är engagerad i många initiativ som skapar inkludering; tjejmingel, art jams, praktikplatser och spelutbildning. Alltid med en positiv inställning och med utgångspunkt i allas lika värde.”

Grattis säger vi på Varvat!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.