En sammanfattning av Pokémon-dagen 2023!

Pokémon Scarlet/Violet-DLC, Pokémon Trading Card Game Classic och mycket mer!

Photo by Mikel | ᜋᜒᜃᜒᜎ᜔ on Unsplash

Vi skrev tidigare om Pokémon-dagen som skulle hållas den 27:e februari. Nu har det datumet passerat och vi kan berätta mer om de nyheter som presenterades under dagen.

Pokémon-dagen är den 27 februari varje år för det var det datum som de ursprungliga spelen Pokémon Red och Green släpptes i Japan. Under dagen streamade The Pokémon Company en speciell videopresentation som ni kära läsare kan beskåda nedanför.

Se den arkiverade streamen här!

Bland höjdpunkterna från streamen hittar vi bl.a. The Hidden Treasure of Area Zero, som är det nya DLC:et för Pokémon Scarlet och Pokémon Violet. Vi hittar också Pokémon Concierge som är en ny tv-serie som använder stop-motion och kommer kunna ses på Netflix. Något extra intressant för mig personligen som tillkännagavs under streamen var utannonseringen av Pokémon Trading Card Game Classic.

Äg din egen Charizard!

Pokémon Trading Card Game Classic utlovas att vara en ”statisk evergreen-upplevelse av Pokémon TCG som aldrig förändras”. Med andra ord får köparen tre klassiska Pokémon TCG-lekar och tillhörande spelbräda, skaderäknare och andra tillbehör. Allt som behövs för att spela kortspelet på det gamla goda viset: ansikte mot ansikte.

Så här coolt var det aldrig att spela Pokémon TCG, men vi kan njuta av trailern ändå.

Något som ni kanske har märkt är att de tre lekarna är centrerade kring Venusaur, Blastoise och så givetvis den mytomspunna Charizard. Den eldsprutande ödlan var på de gamla dagarna en av de mest eftersökta Pokémon och en First Edition av ett Charizard-kort är värt mycket pengar. Nu får man klart inte en First Edition i Pokémon Trading Card Game Classic, men det är coolt ändå att få en chans att erhålla en Charizard i en kontext där den faktiskt är spelbar.

Även Pokémon-tränare behöver sömn

Pokémon Sleep är appen som gör sömnrutinerna roligare.

Pokémon Sleep tillkännagavs redan i maj 2019 och det är en app som belönar spelaren med Pokémon för att sova. Så om Pokémon Go är appen som får dig att röra dig så är Pokémon Sleep appen som får dig att vårda din sömn bättre. En ny trailer visar upp konceptet så vi alla kan föreställa oss hur det kommer vara. Pokémon Sleep är tänkt att lanseras nån gång under sommaren 2023.

Jag ska vara ärlig: Om jag vaknade bredvid en Pokémon så hade jag blivit livrädd.

In-game events i Pokémon-spelen!

Under Pokémon-dagen avslöjade The Pokémon Company också flera in-game events i flera olika spel. Du kan läsa mer om den här under:

Pokémon Scarlet and Pokémon Violet
Fram till 12 mars pågår där en Tera Raid Battle Event i Pokémon Scarlet och Violet. Där är två Paradox Pokémon som spelarna kan stöta på – Walking Wake i Pokémon Scarlet och Iron Leaves i Pokémon Violet. Hoppa på spelet online redan nu för ta reda på vad det hela rör sig om!

Pokémon GO
Det går nu att koppla samman Pokémon Scarlet och Pokémon Violet med Pokémon Go. Det innebär en hel del nya spelupplevelser, som t.ex. nya sätt att interagera med Vivillon och Roaming Form Gimmighoul.

Pokémon UNITE
Hela vägen fram till 27 mars håller The Pokémon Company ett event som tillåter spelarna en chans att låsa upp den legendariska Zacians Unite-licens. Logga in spelet för ta reda på mer. Spelare kan även använda present-koden POKEMONDAY för att få en gyllene Zacian boost emblem, som har användbara effekter i strid.

Pokémon Café Remix
Sprigatito, Fuecoco, och Quaxly finns nu med i spelet samt en ny maträtt från Paldea-regionen. The Pokemon Company håller även ett Welcome from Paldea-event fram till 17 mars.

Pokémon Masters EX
Massvis med log-in bonusar för de spelare som loggar in. Det är bara att hoppa på nu om man är intresserad.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.