Nya Nintendo 3DS

Den är större, smidigare och snabbare än föregångaren! Nya 3DS, som faktiskt heter New Nintendo 3DS, ger oss nya funktioner och hårdvara. Den nya Nintendo 3DS kommer med en helt ny spak, kallad C-Stick. C-Stick kommer främst att kontrollera kameravinklar i spel, likt den gula spaken på Gamecubekontrollen. Förutom spaken har de även två nya axelknappar, ZL och ZR som tar plats där ingången för spelen tidigare var.

d0rluzchwhqmufgnmrwp
Spel som kommer dra nytta av den nya spaken är för tillfället Final Fantasy Explorers, Monster Hunter 4G och Dragon Quest X Online.

Den nya 3DS kommer i två olika färger, vit och svart. Den något större modellen, kallad New Nintendo 3DS XL kommer i blå metallic och svart metallic. Batteritiden är mellan tre och en halv timme till sex timmar för nya 3DS och runt en halv till en timme längre på 3DS XL. Ungefär som de äldre modellerna, skulle jag säga. Men till skillnad från de tidigare modellerna av 3DS kommer nya 3DS att lanseras med NFC-teknologin för att dra nytta av de kommande Amiibo-figurerna, som bland annat kommer användas i Super Smash Bros. 3DS.

kyzhqn4tqlwqsarybdqk
Notera att i Japan kallas 3DS XL för 3DS LL.

jde21h7aoj0eyfcaevba
New Nintendo 3DS har designats med inspiration från Gamecube och Super Nintendo.

gmt8m7zdbezp0uwywqpt
Nya 3DS anpassar skärmens ljusstyrka beroende på omgivningen för att spara på batteri.

Den nya, kraftfullare processorn i New Nintendo 3DS ger en helt nya spelupplevelser, med bättre grafik och bättre 3D-funktioner. Dessutom ska det gå att få samma 3D upplevelse oavsett om det är från sidan eller uppifrån, Nintendo lovar att det kommer se exakt lika bra ut. Censorn som sitter ovanför skärmen läser av ditt ansikte och anpassar 3D-effekten därefter.

uscg4xvcphmb1ylaff3a

Ett exempel på hur 3D-effekten inte funkade på gamla 3DS.

Under skalet, som enkelt kan tas bort, kommer det finnas utrymme för ett Micro SD-kort. Det har även cirkulerat bilder på utbytbara skal i olika färger och teman som, likt smart phones, ska ge varje person möjligheten att sätta personlig prägel på sin 3DS. Många sidor visar även bilder på laddningsstationer, men om något av de här tillbehören når den västerländska marknaden återstår att se.

new 3ds cover plates
Gula och blåa prickar? Ska det inte vara röda och vita pricka?

Priset för den New Nintendo 3DS är satt till $154 (ca 1100 kr) och New Nintendo 3DS XL $181 (ca 1300 kr). Det är självklart bara det rekommenderade priset som kommer variera mellan återförsäljare.

För att sälja in New Nintendo 3DS utannonserades det att Xenoblade Chronicles, det älskade japanska rollspelet till Wii, kommer konverteras och släppas exklusivt till nya 3DS. När New Nintendo 3DS och Xenoblade Chronicles släpps i väst är ännu oklart.

Bilder och information är hämtat från Kotaku, Joystiq och Gamespot.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är den typen av spelare som älskar MMO och nästan allt från just Blizzard. Jag har spelat diverse spel genom åren men inget slår ett bra MMO. Jag är väldigt fotbollsintresserad så därför står FIFA-serien mig väldigt nära också.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.