Playstation 4 kan vara 50 procent snabbare än Xbox One

Edge Online meddelar att flera stora spelutvecklare som vill förbli anonyma har sagt att Playstation 4 är cirka 40-50 procent snabbare än sin ärkerival Xbox One.

För att lättare kunna beskriva vad detta kraftövertag innebär så kommer här ett exempel. Om man kör samma spel på bägge konsoler så kommer det att flyta på smärtfritt runt 30FPS i 1920×1080 på Playstation 4 medans Xbox One kommer att ligga och hosta runt 20FPS och detta i en lägre upplösning på 1600×900.

Microsoft är väl medvetna om detta faktum och därför har man försökt att överklocka processorerna hårt för att minska gapet men man har lyckats sådär. Lite är bättre än inget säger man hos Microsoft.

Xbox One har dock ett övertag. När man inte använder sig utav processor- eller grafikkraft utan istället använder sig av minnesskrivning så ska Xbox One vara den klart snabbaste konsolen av de två.

Vi har här ställt Playstation 4 och Xbox One mot väggen och grundligt gått igenom deras för och nackdelar.

Vad tror ni, vilken konsol kommer ha bäst grafik under nästa generation?

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Min största skräck som liten var att jag skulle växa upp och glida ifrån mina kära spel men istället utvecklades mitt förhållande till spelandet och jag är nu mer inbiten än någonsin. Jag brinner för sportspel, adrenalinfylld racing och snygga FPS spel.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.